«Δωμάτιο διαφυγής» στο Μπάκιγχαμ εμπνευσμένο από τον Ντα Βίντσι

«Σκεφτείτε σαν μια ευφυΐα της Αναγέννησης, για να ξεκλειδώσετε τα μυστικά στους πίνακες του Λεονάρντο...»
Dylan Martinez / Reuters

Για τους σύγχρονους ερασιτέχνες ντετέκτιβ, η επίλυση ενός μυστηρίου μέσα σε ένα παλάτι είναι άπιαστο όνειρο. Στους φιλότεχνους νεαρούς «ντετέκτιβ» απευθύνεται η δημιουργία ενός «δωματίου διαφυγής» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ επ′ ευκαιρία της μεγάλης έκθεσης για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Η Queen’s Gallery έχει, για λίγους μήνες, μεταμορφωθεί σε τέσσερις αίθουσες με θεματικές σπαζοκεφαλιές και γρίφους, με στόχο να λύσουν οι ενδιαφερόμενοι το μυστήριο του εξαφανισμένου επιμελητή της έκθεσης. Δεν χρειάζεται να έχουν γνώσεις ούτε του ανθρώπου Λεονάρντο ούτε του καλλιτέχνη Λεονάρντο οι ομάδες των επίδοξων «ντετέκτιβ».

«Σκεφτείτε σαν μια ευφυΐα της Αναγέννησης, για να ξεκλειδώσετε τα μυστικά στους πίνακες του Λεονάρντο. Χρειάζεται προσεκτική παρατήρηση και δουλειά ντετέκτιβ για να προλάβετε τον χρόνο (σ.σ. ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι συμμετέχοντες είναι μία ώρα)» διαβάζουμε στην πρόσκληση-πρόκληση.

Οι παίκτες δεν θα κλειδώνονται μέσα στο «Leonardo Artmergency!» - αυτή είναι η επωνυμία του δωματίου διαφυγής. Σε κάθε μία από τις τέσσερις αίθουσες όμως θα τους δίνονται κασελάκια, κλεισμένα με λουκέτο, τα οποία πρέπει να προσπαθήσουν ν′ ανοίξουν. Μέσα σε αυτά θα βρίσκουν καθήκοντα του τύπου να διαβάσουν φράσεις γραμμένες με κατοπτρική γραφή (φράσεις τις οποίες για να τις διαβάσεις πρέπει να πλησιάσεις σε αυτές καθρέφτη) ή να μαντέψουν υλικά ζωγραφικής.

Η εμπειρία έχει οργανωθεί από το Royal Collection Trust σε συνεργασία με το History Mystery και προσφέρεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, έως τις 5 Οκτωβρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή