ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/06/2020 17:12 EEST

«Δρ. Θάνατος»: Δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος» - Τι είπε για τους θανάτους παιδιών - 15 νέες καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ.

Φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς.

Περισσότερες από 15 νέες καταγγελίες έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα Δευτέρα οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής για τη δράση του ψευτογιατρού, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν ακόμα να αξιολογήσουν τη σοβαρότητα των νέων καταγγελιών, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες όταν θα ξεκινήσει νέος κύκλος καταθέσεων. Βέβαιο θεωρείται ότι η Αστυνομία θα σχηματίσει συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του 47χρονου Νίκου Κοντοστάθη, η οποία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ενώπιον του Ανακριτή ο ψευτογιατρός δήλωσε ότι είναι «εμπειρικός βοτανολόγος». Ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς ανθρώπων που έπασχαν από ανίατες ασθένειες.

Όπως υποστήριξε, εκείνος θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους και ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν, όταν τα γνώρισε. Ερωτηθείς αν πήρε χρήματα απο τους συγγενείς των ανθρώπων που τελικά κατέληξαν, παραδέχθηκε οτι το έκανε, αλλά όπως είπε  δεν πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς.

Ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα που βρισκόταν στα  θεραπευτικά έλαια δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.