Η AEGEAN ετοιμάζεται για πιο μακρινά ταξίδια με νέα αεροσκάφη

Η εταιρεία παρήγγειλε ακόμα 4 νέα Airbus A321neo με εμβέλεια διάρκειας πτήσεων 4 έως 7,5 ωρών και με νέα ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα επιβατών, φθάνοντας τα 50 νέα Airbus.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
via Associated Press

Νέα δεδομένα δρομολογούνται στην AEGEAN, καθώς η ελληνική αεροπορική εταιρεία παρήγγειλε στην Airbus ακόμα 4 αεροσκάφη A321neo που θα έχουν νέα, ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα επιβατών για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε. και διάρκειας πτήσεων 4 έως 7,5 ωρών.

Αυτό το στοιχείο δείχνει τη διάθεση της AEGEAN να πάει σε ακόμα πιο μακρινούς προορισμούς, επεκτείνοντας το δίκτυό της. Οι νέοι αυτοί προορισμοί θα βρίσκονται κυρίως στα νότια αλλά και νοτιοανατολικά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η χρήση τους θα αφορά προορισμούς στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, που περιλαμβάνονται ήδη στο δίκτυό της (π.χ. Ριάντ, Τζέντα, Ντουμπάι), είτε αποτελούν πιθανές, νέες, προσθήκες στην περιοχή (π.χ. Μπαχρέιν, Ντόχα, Ομάν) αλλά και νέους δυνητικούς προορισμούς στην Κεντρική Αφρική (π.χ. Λάγος, Ναϊρόμπι, Αντίς Αμπέμπα) ή και στην Ασία με δυνατότητα κάλυψης προορισμών όπως το Δελχί και η Βομβάη, στην Ινδία ή το Αλμάτι στο Καζακστάν. Αυτοί οι προορισμοί εκτός Ε.Ε., με χρόνους πτήσεων μεταξύ 4 έως 7,5 ώρες εξυπηρετούνται από ευρωπαϊκές μητροπόλεις από αερομεταφορείς που χρησιμοποιούν συνήθως αεροσκάφη με καμπίνες που διασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση και μικρότερη πυκνότητα θέσεων σε σχέση με την «τυπική» διαμόρφωση καμπίνας (για τους ίδιους αερομεταφορείς) για εντός Ευρώπης πτήσεις μικρότερης διάρκειας. Με τη νέα αυτή επένδυση στα «ειδικού σκοπού» αεροσκάφη αλλά και την ποιότητα των πληρωμάτων της AEGEAN θα παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερα αναβαθμισμένο προϊόν για τις ανάγκες των αγορών αυτών. Τα νέα αυτά αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν και να ενταχθούν στο στόλο της AEGEAN το 2026 και το 2027.

Η παραγγελία των 4 νέων αεροσκαφών εντάσσεται στη μεγάλη συμφωνία της AEGEAN με την Airbus, ύψους 5 δισ. δολαρίων και ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών neo της οικογένειας A320/321 που έχουν ήδη παραληφθεί ή έχουν παραγγελθεί, έφτασε τα 50, εκ των οποίων τα 29 είναι πλέον A321neo, με τα 4, αρχικά, να αφορούν την ειδική έκδοση μεγαλύτερων αποστάσεων. Συνολικά 28 αεροσκάφη neo έχουν ήδη παραδοθεί μέχρι σήμερα, ενώ άλλα είκοσι 22 πρόκειται να παραληφθούν στο διάστημα 2024‑2028.

Τώρα, όσον αφορά στα 4 αεροσκάφη μιας «ειδικά διαμορφωμένης», αναβαθμισμένης, έκδοσης των A321neo, η διαμόρφωση της καμπίνας τους θα είναι αναβαθμισμένη, προκειμένου να παρέχει ένα εντελώς διαφορετικό, υψηλότερο, επίπεδο άνεσης τόσο για τους επιβάτες της Οικονομικής όσο και της Διακεκριμένης Θέσης (Business Class), με αντίστοιχα σημαντικά μικρότερο αριθμό θέσεων (λιγότερες από 180), σε σχέση με την τυπική έκδοση των A321neo της AEGEAN (220 θέσεις). Πρόσθετα χαρακτηριστικά των αεροσκαφών αυτών περιλαμβάνουν δορυφορική Wi-Fi σύνδεση, οθόνες ψυχαγωγίας (IFE) σε κάθε κάθισμα αλλά και ένα εξαιρετικά αναβαθμισμένο προϊόν για την Business Class με καθίσματα οριζόντιας ανάκλισης (lie flat seats). H AEGEAN πρόκειται να παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών αεροσκαφών εντός του Μαϊου.

«Πιστεύουμε στην ευκαιρία ανάπτυξης για την AEGEAN αλλά και τη χώρα μας σε αγορές πέρα από την Ε.Ε., στην περιοχή του Κόλπου, στην Κεντρική Αφρική αλλά και σε περιοχές της Ασίας που λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, στο νοτιανατολικό άκρο της Ευρώπης, μπορούν να εξυπηρετηθούν με μια μεγαλύτερης εμβέλειας έκδοση των A321neo αεροσκαφών. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης απαιτεί αναβαθμισμένο επίπεδο άνεσης και συνολικής εμπειρίας των επιβατών μας. Προχωράμε σε μια σημαντική επένδυση σε αρχικά τέσσερα (4) αεροσκάφη μεγαλύτερης εμβέλειας αλλά και ενός εντελώς νέου επιπέδου άνεσης και εμπειρίας, δίνοντας στους ανθρώπους μας το κατάλληλο εργαλείο για να αναδείξουν τις αξίες της AEGEAN και σε αυτές τις αγορές. Η κίνησή μας αυτή αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση των δυνατοτήτων μας, τόσο ποιοτικά όσο και σε γεωγραφική κάλυψη και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες μας, και από αυτές τις αγορές, στις πτήσεις μας μέσα στα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης.

Δημοφιλή