ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/07/2018 15:32 EEST | Updated 09/07/2018 15:46 EEST

Η αινιγματική ανάρτηση του 15χρονου μαθητή που αυτοκτόνησε την Αργυρούπολη. Σε κατάθεση καλεί η ΕΛΑΣ τους συμμαθητές του

sooc

Aνοίγει ο κύκλος των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη, ο οποίος κρεμάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Την έρευνα έχουν αναλάβει αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι θα εξετάσουν την εκδοχή του bullying σε βάρος του παιδιού.

Οι γονείς του μαθητή δεν είναι ακόμη σε θέση να καταθέσουν και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι σοκαρισμένοι. Σε κάθε περίπτωση, οι νεαροί που κατονομάζει στο γράμμα που άφησε πίσω του ο 15χρονος θα κληθούν να καταθέσουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους γονείς τους. Πρόκειται για μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργυρούπολης. Οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις και από τους καθηγητές του νεαρού, ενώ ενδέχεται να κληθούν για κατάθεση και συμμαθητές του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πως ακριβώς γινόταν ο εκφοβισμός σε βάρος του.

Η φράση – κλειδί, στην οποία εστιάζουν τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι ψυχολόγοι που διάβασαν το γράμμα, είναι το «καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν». Αξίζει να σημειώσουμε, ότι πριν από περίπου δύο χρόνια ο νεαρός είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη φράση: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου». Ερευνάται, λοιπόν, το ενδεχόμενο ο αδικοχαμένος μαθητής να αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα, τα οποία να μην είχε αναφέρει στους γονείς του, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς την ακριβή έκταση τους.

Η τοπική κοινωνία της Αργυρούπολης εμφανίζεται συγκλονισμένη από το γεγονός, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα γνωστή οικογένεια, λόγω και της ενασχόλησης του πατέρα του παιδιού με τα κοινά, με την εθελοντική δασοπυρόσβεση, αλλά και του καταστήματος εστίασης που έχουν εδώ και χρόνια.

*Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία