Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο με εξευτελισμό γυναίκας στο Α.Τ. Ομονοίας

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου.
Eurokinissi

Ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδα Documento, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας να φέρονται με βία και να βρέχουν κοπέλα, εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κείμενο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο δικηγόρος κ. Απατσίδης έγινε αυτόπτης μάρτυρας αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς των αστυνομικών οργάνων, εναντίον κοπέλας με ψυχολογικά προβλήματα. Οι αστυνομικοί φέρονται να φέρθηκαν με βαναυσότητα απέναντι στη γυναίκα. To δημοσίευμα κάνει λόγο για «εικόνες βίας και εξευτελισμού γυναίκας ΑμεΑ και για αστυνομικούς που την έβρεξαν με μάνικα για να διασκεδάσουν».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα