Η British Airways αποσύρει άμεσα ολόκληρο τον στόλο των 747 λόγω κορονοϊού

Οι βρετανικές αερογραμμές είναι ο μεγαλύτερο στον κόσμο αερομεταφορέας, που κάνει χρήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Η British Airways ανακοίνωσε πως αποσύρει άμεσα ολόκληρο τον στόλο των αεροπλάνων της, τύπου 747, λόγω των επιπτώσεων που είχε στην αγορά η πανδημία του κορονοϊού.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο μοντέλο, 747-400, από το 1989 και είναι ο μεγαλύτερο στον κόσμο αερομεταφορέας, που κάνει χρήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Τα αρχικά σχέδια της εταιρείας ήταν η απόσυρση των 31 αεροσκαφών, να γίνει το 2024, αλλά οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό επίσπευσαν την συγκεκριμένη απόφαση.

Η ανακοίνωση των βρετανικών αερογραμμών έχει ως εξής;

«Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε οτι σκοπός μας είναι η απόσυρση ολόκληρου του στόλου των 747, με άμεση ισχύ. Είναι απίθανο να δούμε ξανά την υπέροχη ”βασίλισσα των αιθέρων” να μπαίνει σε χρήση για εμπορικές πτήσεις λόγω της πτώσης που υπάρχει στην αγορά εισιτηρίων που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού».

«Ενώ το αεροσκάφος θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, στο μέλλον, θα εκτελούμε περισσότερες πτήσεις με σύγχρονα, χαμηλά σε κατανάλωση καύσιμα, αεροσκάφη, όπως τα νέα A350 και 787, για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050».

Η British Airways χρησιμοποιούσε το 747, που ήταν εξοπλισμένο με τέσσερις μηχανές Rolls Royce και ανώτατη ταχύτητα τα 614 μίλια, σε προορισμούς όπως η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Αφρική.

Να σημειωθεί πως όλοι οι αερομεταφορείς του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι easyJet, British Airways και Virgin Atlantic βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα των απολύσεων εργαζομένων και τις μεγάλες περικοπές σε θέσεις εργασίας, λόγω της απώλειας εσόδων, που προκλήθηκαν στην αγοραστική κίνηση από τον κορονοϊό.

Δημοφιλή