Η Έμιλι Ρατακόφσκι κατηγορεί τον Ρόμπιν Θικ για σεξουαλική επίθεση σε γυρίσματα

«Ένιωσα τα χέρια ενός ξένου να μου πιάνουν τα γυμνά μου στήθη από πίσω».
.
.
Robin Thicke-YouTube

Το διάσημο μοντέλο, Έμιλι Ρατακόφσκι, υποστηρίζει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στα γυρίσματα του μουσικού βίντεο για το τραγούδι Blurred Lines από τον Ρόμπιν Θικ.

Στο επερχόμενο βιβλίο της η 30χρονη κατηγορεί τον 44χρονο Θικ πως τη θώπευσε χωρίς τη συναίνεσή της κατά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων το 2013.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, που δημοσιεύτηκαν στους Sunday Times, περιλαμβάνονται στο επερχόμενο βιβλίο της, My Body.

Όπως υποστηρίζει η Ρατακόφσκι, ο Θικ «επέστρεψε στο σετ λίγο πιωμένος, για να κάνει γυρίσματα μόνο με εμένα».

«Από το πουθενά, ένιωσα τα ψυχρά και ξένα χέρια ενός ξένου να θωπεύουν τα γυμνά μου στήθη από πίσω. Ενστικτωδώς απομακρύνθηκα, κοιτάζοντας προς τα πίσω, στον Ρόμπιν Θικ. Χαμογέλασε αδέξια και παραπάτησε προς τα πίσω, με τα μάτια του κρυμμένα πίσω από τα γυαλιά ηλίου. Το κεφάλι μου γύρισε προς το σκοτάδι πέρα από το σετ» γράφει σχετικά, υποστηρίζοντας πως ένιωσε «ταπείνωση να συγκλονίζει όλο της το σώμα» και ότι «ένιωσε γυμνή για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα», ωστόσο ήθελε απεγνωσμένα να υποβαθμίσει το περιστατικό, οπότε δεν αντέδρασε- «όχι στα αλήθεια, όχι όπως θα ήθελα».

Η Ρατακόφσκι εμφανιζόταν στο βίντεο δίπλα στον Θικ,, τον τραγουδιστή Φάρελ Γουΐλιαμς και τον ράπερ ΤΙ.

Η σκηνοθέτις του βίντεο, Νταϊάν Μαρτέλ, είπε στους Sunday Times πως θυμόταν το φερόμενο επεισόδιο. «Θυμάμαι τη στιγμή που έπιασε τα στήθη της. Στεκόταν από πίσω της, καθώς και δύο ήταν προφίλ» εμφανίζεται να δηλώνει, προσθέτοντας πως του φώναξε όταν είδε να συμβαίνει αυτό. Όπως είπε, ο Θικ ζήτησε αργότερα συγγνώμη.

Το Blurred Lines είχε σημειώσει διεθνή επιτυχία, και έγινε το τραγούδι με τα περισσότερα downloads στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014. Ωστόσο οι στίχοι και το μουσικό βίντεο έχουν δεχτεί επικρίσεις, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι αναφέρεται σε σεξ χωρίς συναίνεση. Ο Φάρελ Γουΐλιαμς είπε αργότερα πως ένιωθε αμηχανία για τους στίχους. Ο Θικ πάντως υπεραμύνθηκε του βίντεο, λέγοντας το 2013 στο BBC πως οι επικριτές απλά δεν καταλαβαίνουν το τραγούδι, και το 2015 στους New York Times ότι οι στίχοι δεν προορίζονταν να έχουν σεξουαλικούς υπαινιγμούς.

Στο βίντεο εμφανιζόταν η Ρατακόφσκι και άλλα δύο ημίγυμνα μοντέλα, μαζί με τον Θικ, τον Φάρελ Γουίλιαμς και τον ΤΙ, που ήταν ντυμένοι.

Η Μαρτέλ είπε πως σκοπός του βίντεο ήταν να αντιστρέψει τη δυναμική ισχύος στο βίντεο, με τους άνδρες σε μειονεκτική θέση και τις γυναίκες να τους αγνοούν και να τους περιπαίζουν. Η Ρατακόφσκι ωστόσο υποστήριξε πως «με αυτή τη χειρονομία ο Ρόμπιν Θικ θύμισε σε όλους στο σετ πως οι γυναίκες δεν είχαμε τον έλεγχο στα αλήθεια. Δεν είχα στα αλήθεια δύναμη, ως το γυμνό κορίτσι που χόρευε στο μουσικό βίντεο. Δεν ήμουν τίποτα παραπάνω από το μανεκέν που προσελήφθη».

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Δημοφιλή