Η ηθοποιός Μελίσα Μπαρέρα απολύθηκε από το Scream 7 λόγω «αντισημιτισμού»

Μετά την απόλυση της Μπαρέρα η συμπρωταγωνίστρια της, Τζένα Ορτέγκα φέρεται να ζήτησε την λύση του συμβολαίου της από την σειρά ταινιών Scream.
via Associated Press

Η Μεξικανή ηθοποιός Μελίσα Μπαρέρα απολύθηκε από το επερχόμενο sequel της γνωστής σειράς ταινιών τρόμου “Scream”, αφού η εταιρεία παραγωγής “Spyglass Media” έκρινε ότι οι πρόσφατες φιλοπαλαιστινιακές αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν «αντισημιτικές».

Η πρωταγωνίστρια έκανε τακτικά αναρτήσεις σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάρτησης που κατηγορούσε το Ισραήλ για «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση».

Η εταιρεία παραγωγής Spyglass δήλωσε ότι έχει «μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή στην υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή».

Η 33χρονη Μπαρέρα δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια την απόλυσή της.

Ωστόσο, πριν ανακοινωθεί η αποχώρησή της, μοιράστηκε εκ νέου ένα απόσπασμα από έναν άλλο λογαριασμό στο Instagram story της, στο οποίο έγραφε: «Στο τέλος της ημέρας, προτιμώ να με αποκλείουν για το ποιον συμπεριλαμβάνω, παρά να με συμπεριλαμβάνουν για το ποιον αποκλείω».

Αυτή η ανάρτηση ερμηνεύτηκε από ορισμένους από τους ακολούθους της ως αναφορά στην απόλυσή της από την ταινία.

Η Μπαρέρα έχει πρωταγωνιστήσει στις δύο προηγούμενες ταινίες Scream και έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην πρόσφατη κινηματογραφική εκδοχή της «Κάρμεν» και στη διασκευή του θεατρικού μιούζικαλ “In The Heights” το 2021.

Η Jasmin Savoy Brown, αριστερά, η Jenna Ortega και η Melissa Barrera παρευρίσκονται στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας "Scream VI" στο AMC Lincoln Square, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στη Νέα Υόρκη.
Η Jasmin Savoy Brown, αριστερά, η Jenna Ortega και η Melissa Barrera παρευρίσκονται στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας "Scream VI" στο AMC Lincoln Square, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στη Νέα Υόρκη.
via Associated Press

To ρεμέικ της σειράς ταινιών Scream ξεκίνησε το 2022, με την πέμπτη ταινία να έχει κέρδη 137 εκατομμυρίων δολαρίων από τις εισπράξεις στο box office και την έκτη 169 εκατομμύρια δολάρια.

Η Μπαρέρα υποδύθηκε στις ταινίες την Σαμ Κάρπεντερ, τη μεγαλύτερη αδελφή της Τάρα, την οποία υποδύεται η Τζένα Ορτέγκα. Η τελευταία φέρεται να ζήτησε από την εταιρεία παραγωγής “Spyglass Media” να λύσουν την συνεργασία τους μετά την απόλυση της Μπαρέρα.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο Κρίστοφερ Λάντον, ο οποίος αναμένεται να σκηνοθετήσει το Scream 7, ανέφερε σε μια ανάρτηση που έχει πλέον διαγραφεί στο X: ”Το μόνο που έχω να πω είναι το εξής: Η κατάσταση είναι χάλα Σταματήστε να φωνάζετε. Δεν ήταν δική μου απόφαση”.

Η απόλυση της Μπαρέρα ακολούθησε την είδηση ότι η ηθοποιός Σούζαν Σαράντον αποδεσμεύτηκε από το πρακτορείο UTA του Χόλιγουντ, αφού μίλησε σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.

Πηγή: BBC, kossyderrickent

Δημοφιλή