Η Hyundai στοχεύει την τριάδα κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030

Η Hyundai Motor, η Kia και η Hyundai MOBIS θα επενδύσουν πάνω από 16 δισεκατομμύρια ευρώ με μια γκάμα 31 ηλεκτρικών μοντέλων.
KIA
KIA
KIA

Ο όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε τον στόχο του να γίνει ένας από τους 3 κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο έως το 2030 μέσω των συνδυασμένων πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων Hyundai Motor, Kia και Genesis.

Η ανακοίνωση έγινε στην τελετή θεμελίωσης του ειδικού εργοστασίου της Kia για ηλεκτρικά οχήματα (PBV), στην Κορέα. Ο όμιλος πρόκειται να επενδύσει 24 τρισεκατομμύρια κορεατικά γουόν στην εγχώρια βιομηχανία EV μέσω των Hyundai Motor, Kia και Hyundai MOBIS έως το 2030.

Μάλιστα, ο όμιλος θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών παγκοσμίως, σε 3,64 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030. Για να επιτρέψουν τέτοια σχέδια, η Hyundai Motor και η Kia, μαζί με την Hyundai MOBIS, σχεδιάζουν να επενδύσουν πάνω από 16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η μεγάλης κλίμακας επένδυση του ομίλου στοχεύει στην αναβάθμιση του οικοσυστήματος EV της Κορέας και στην ενίσχυση του ρόλου του ως κόμβου για την προώθηση της καινοτομίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Για να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγική ικανότητα EV, η Kia κατασκευάζει ένα νέο αποκλειστικό εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικών PBV, ενώ επεκτείνει επίσης τις υπάρχουσες γραμμές EV στα εργοστάσια.

Επιπλέον, ο όμιλος θα επενδύσει σε αποκλειστικές πλατφόρμες για κάθε κατηγορία οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας «eM» που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για επιβατικά EV, η οποία θα παρουσιαστεί το 2025.

Το 2030, το Hyundai Motor Group θα έχει μια συνολική γκάμα 31 μοντέλων EV, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων της Hyundai Motor, της Kia και της πολυτελούς μάρκας Genesis. Η Kia θα λανσάρει το EV9, το πρώτο ηλεκτρικό SUV τριών σειρών της, φέτος και η Hyundai Motor σχεδιάζει να λανσάρει το IONIQ 7 το 2024.

Δημοφιλή