Η ιστορία του κασκαντέρ του «Χάρι Πότερ» που έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα στα γυρίσματα

Ο Βρετανός γυμναστής Ντέιβιντ Χολμς, ο οποίος είναι σήμερα 42 χρονών, ντούμπλαρε τον Ντάνιελ Ράντκλιφ από την πρώτη μέχρι την προτελευταία ταινία.
Gustavo Caballero via Getty Images

Ο ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ ένωσε δυνάμεις με τον κασκαντέρ που τον ντούμπλαρε στις σκηνές του «Χάρι Πότερ», ο οποίος εξαιτίας ενός ατυχήματος στα γυρίσματα έμεινε παράλυτος, για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με τον Guardian, το ατύχημα συνέβη τον Ιανουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1» σε μία εναέρια σκηνή, με αποτέλεσμα να σπάσει τον λαιμό του και να παραλύσει από το στήθος και κάτω.

«Η ταινία είναι μια ιστορία του κασκαντέρ Ντέιβιντ Χολμς, ενός εξαιρετικού γυμναστή από το Έσεξ της Αγγλίας, ο οποίος επιλέχθηκε να ντουμπλάρει τον Ντάνιελ Ράντκλιφ από την πρώτη ταινία της σειράς ”Χάρι Πότερ” όταν ο ηθοποιός ήταν μόλις 11 ετών», αναφέρει η επίσημη σύνοψη του HBO.

Ο Χολμς, ο οποίος είναι σήμερα 42 χρονών, ντούμπλαρε τον Ράντκλιφ από την πρώτη μέχρι την προτελευταία ταινία οπότε και έγινε το ατύχημα.

Στο ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο «David Holmes: The Boy Who Lived» και στο οποίο ο Ράντκλιφ υπογράφει την παραγωγή υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βρετανού Νταν Χάρτλεϊ, περιλαμβάνεται υλικό που τραβήχτηκε την τελευταία δεκαετία από τις δουλειές του κασκαντέρ, από τη σημερινή καθημερινότητά του, όπως και συνεντεύξεις του ίδιου, του Ράντκλιφ και των συναδέλφων του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία όχι μόνο των επιτευγμάτων του μπροστά στην κάμερα, «αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζω καθημερινά, καθώς και της στάσης ζωής που υιοθέτησα μετά το ατύχημά μου». Και προσθέτει: «Στον ταραχώδη κόσμο που βρισκόμαστε παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σειρά: “Είμαστε δυνατοί όσο είμαστε ενωμένοι, αδύναμοι όσο είμαστε διχασμένοι”».

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ράντκλιφ και Χολμς συνεργάζονται μετά τις ταινίες του Χάρι Πότερ. Το 2020 ο Ράντκλιφ μίλησε στο podcast του Χολμς «Cunning Stunts», το οποίο είχε συνεντεύξεις με καλλιτέχνες του Χόλιγουντ.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένας μύθος γύρω από τους κασκαντέρ ότι είναι απλώς υπεράνθρωποι κατά κάποιο τρόπο», έλεγε ο Ράντκλιφ στο podcast. «Όταν το κοινό βλέπει κάτι πραγματικά οδυνηρό ή φρικτό, πιστεύει ότι πρόκειται για οπτικό εφέ ή ότι υπάρχει κάποιος έξυπνος, ασφαλής τρόπος που έγινε. Συχνά αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχει τρόπος να προσποιηθείς, για παράδειγμα, ότι πέφτεις από τις σκάλες. Όταν σε χτυπάει αυτοκίνητο, σε χτυπάει αυτοκίνητο, ακόμα κι όταν πηγαίνει πιο αργά από ό,τι κανονικά Βρίσκουν τον πιο ασφαλή τρόπο να το κάνουν, αλλά ακόμη κι έτσι μπορεί να προκαλέσει βλάβη».

To ντοκιμαντέρ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Guardian

Δημοφιλή