Η μάχη για το χαρτί υγείας – Στις ΗΠΑ αδειάζουν τα ράφια των σουπερ μάρκετ υπό την απειλή του κορονοϊού

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι καταναλωτές καταλαμβάνονται από πανικό καθώς τα καταστήματα είχαν σχεδόν λεηλατηθεί τον Μάρτιο.
Reuters

διάδρομοι με τα χαρτιά υγείας στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ άδειασαν πάλι καθώς οι απαγορεύσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας –ως μέσο καταπολέμησης του κορονοϊού- επεκτείνονται εκ νέου. Από την Καλιφόρνια ως τη Νέα Υόρκη, οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης υπό το φόβο πως κάτι θα τους λείψει.

Μεγάλα brands δήλωσαν την Παρασκευή πως παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε βασικά προϊόντα –κυρίως σε χαρτιά υγείας και προϊόντα καθαρισμού- ειδικά σε ορισμένες πολιτείες, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, 22 πολιτείες έχουν επιβάλει περιορισμούς που αποσκοπούν στη μείωση της εξάπλωσης του ιού – προκαλώντας πανικό στην αγορά και τους καταναλωτές που τρέχουν για να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα στις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερ μάρκετ, αψηφώντας τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχουν ακόμα και εκεί μέσα.

Τα χαρτιά υγείας και τα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Reuters

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι καταναλωτές καταλαμβάνονται από πανικό καθώς τα καταστήματα είχαν σχεδόν λεηλατηθεί τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι τώρα η έκταση του προβλήματος πιθανόν να μην είναι τόσο μεγάλη επειδή τα καταστήματα αλλά και οι πολίτες είναι περισσότερο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.

Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν ότι καταστήματα στις πολιτείες Ουάσιγκτον, Καλιφόρνια, Βιρτζίνια, Ιντιάνα, Οχάιο, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη, Μίσιγκαν και Μιζούρι έχουν επηρεαστεί από το κύμα πανικού.

Η ανησυχία των κατοίκων εντείνεται καθώς 40 πολιτείες των ΗΠΑ καταγράφουν ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων κορονoϊού και 20 πολιτείες υψηλά επίπεδα θανάτων από τoν ιό, ενώ οι κυβερνήτες αναγκάζονται να πάρουν αυστηρά μέτρα περιορισμού σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Η Σουμπόντα Κουμάρ, ειδικός στην αλυσίδα εφοδιασμού στο Temple University, δήλωσε στην The Daily Beast ότι «οι άνθρωποι έχουν ήδη συσσωρεύσει πολλά από αυτά τα είδη στα υπόγειά τους».

Στη Βιρτζίνια, το ABC8 News αναφέρει ότι ορισμένες μεγάλες αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των Kroger και Walmart, βιώνουν ήδη το δεύτερο κύμα πανικού των καταναλωτών.

Reuters

Δημοφιλή