Νέα Σμύρνη: Η πληροφορία–κλειδί που οδήγησε στη σύλληψη του δράστη

Τον εντόπισαν με άκρα μυστικότητα.
|

Μία πληροφορία από πρόσωπο, που αναγνώρισε τον 30χρονο μέσα από τα βίντεο, τα οποία κυκλοφόρησαν αμέσως μετά την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, οδήγησε τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας στον 30χρονο Ελληνοϊρακινό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές ενημέρωσης, μόλις οι αστυνομικοί έλαβαν την πληροφορία ανέτρεξαν στη βάση δεδομένων τους και είδαν ότι ο άνδρας, τον οποίο είχε κατονομάσει ο πληροφοριοδότης, ταίριαζε με εκείνον που έριξε από το δίκυκλο τον ειδικό φρουρό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ το απόγευμα τής Τρίτης. Με άκρα μυστικότητα, πήγαν στη Μαγούλα, την περιοχή όπου ζει και εργάζεται ως αποθηκάριος ο 30χρονος, τον εντόπισαν και τον φωτογράφισαν, προκειμένου να προχωρήσουν σε νέα σύγκριση των εικόνων.

Ο 30χρονος, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είναι μέλος συνδέσμου οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας, στοιχεία τα οποία για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ταίριαζαν με το προφίλ, που είχαν σχηματίσει για τον άνδρα που αναζητούσαν.

Όταν του πέρασαν χειροπέδες -σύμφωνα με πληροφορίες- στο σπίτι του, ήταν τρομαγμένος και δεν έφερε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς, που κατά την έρευνά τους εντόπισαν και τα ρούχα, τα οποία φορούσε στην επίθεση και έχουν απαθανατιστεί σε πολλά βίντεο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την ταυτοποίηση του 30χρονου, τη σύλληψή του, αλλά και τη σύλληψη του 22χρονου στη Νέα Σμύρνη, λίγο μετά την επίθεση, υπάρχουν ελάχιστα εκμεταλλεύσιμα στοιχεία για τους υπόλοιπους, που ξυλοκόπησαν άγρια τον ειδικό φρουρό και του προκάλεσαν τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Παρ’όλα αυτά η έρευνά τους δεν σταματά και θα προσπαθήσουν -μέσω της περεταίρω ανάλυσης των εικόνων, μαρτυριών και πληροφοριών- να ταυτοποιήσουν όσους περισσότερους από τους δράστες μπορέσουν.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα