Η ταινία «The Snowman» και το παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» συναντούν τα παιδιά στο Ολύμπια

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου
Nastco via Getty Images

Σε μια παραμυθένια μουσική βραδιά με τη μουσική δύο κορυφαίων συνθετών του Howard Blake και του Sergei Prokofiev, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας υποδέχεται τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων στις πρώτες συναυλίες του κύκλου «Συναυλίες για παιδιά», την Τρίτη 18, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 19:00.

H θρυλική πλέον ταινία κινουμένων σχεδίων The Snowman (σκηνοθεία Dianne Jackson) είναι βασισμένη στο ομότιτλο εικονοβιβλίο χωρίς λόγια του Βρετανού συγγραφέα Raymond Briggs, που προβλήθηκε στο βρετανικό Channel 4 το 1982.

Η ταινία ζωντανεύει ξανά στο θέατρο Ολύμπια υπό τους ήχους του Howard Blake, που αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα έργα του συνθέτη, πιανίστα και μαέστρου, το βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει πλούσια εργογραφία με κοντσέρτα, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και ορχηστρικά.

PA Wire/PA Images

Πρόκειται για τη γοητευτική ιστορία ενός αγοριού, του Τζέιμς που, μια παγερή χειμωνιάτικη μέρα, φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο, ο οποίος ζωντανεύει όταν το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα. Ο χιονάνθρωπος προσπαθεί να εξοικειωθεί με τον κόσμο του παιδιού, την τεχνολογία των ανθρώπων και τα αντικείμενα του σπιτιού. Η περιπέτειά τους, στη συνέχεια, γίνεται συναρπαστική…


Την ιστορία διηγούνται τα κινούμενα σχέδια και η μουσική του Howard Blake, ο οποίος ευτύχησε να δει τη σύνθεσή του να παίζεται σε πρώτη εκτέλεση από τη Sinfonia του Λονδίνου.


Το τραγούδι θα αποδώσει ο Πέτρος Νικολόπουλος (Σοπράνο-αγόρι)

Tα αφηγηματικά μέρη θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γεράσιμος Γενατάς.

Τη σκυτάλη παίρνει, ένα έργο της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας, το μουσικό παραμύθι για ορχήστρα και αφηγητή Ο Πέτρος και ο Λύκος, που συνέθεσε ο Sergei Prokofiev όταν το 1936 αποδέχτηκε την πρόταση της διευθύντριας του παιδικού θεάτρου της Μόσχας να συνθέσει ένα μουσικό παραμύθι, δημιουργώντας ένα από τα δημοφιλέστερα έργα που εισάγουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της συμφωνικής μουσικής.

Κάθε όργανο της ορχήστρας αντιστοιχεί σε ένα χαρακτήρα του παραμυθιού.

MatiasEnElMundo via Getty Images

Τα έγχορδα συμβολίζουν τον Πέτρο, το φλάουτο το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο τη γάτα, το φαγκότο τον παππού, τα κόρνα τον λύκο, τα κρουστά τους κυνηγούς. Επιδίωξη του συνθέτη είναι να δημιουργήσει μια πραγματική απλή και κατανοητή μουσική, που οπωσδήποτε δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, διατηρώντας ταυτόχρονα όλα τα χαρακτηριστικά του μουσικού του ύφους.

Αφηγητής: Γεράσιμος Γενατάς
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Επιμέλεια / Σχεδιασμός Ψηφιακών Προβολών: Ανδρέας Μουρτζουκος (Saxelectro)

Συνοδευτική Εικονογράφηση για το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος»: Jorg Muller


Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διατίθενται στο χώρο του θεάτρου, την ημέρα της παράστασης από τις 18:00.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
T. 210 3642540

www.opanda.gr
#OlympiaNewEra

Δημοφιλή