Η τελευταία φωτογραφία της Χαλίνα Χάτσινς πριν από τον θανάσιμο πυροβολισμό του Άλεκ Μπάλντουιν

Η ανάρτηση του συνεργάτη της που την κράτησε στα χέρια του ενώ ξεψυχούσε.
 REUTERS/Kevin Mohatt
REUTERS/Kevin Mohatt
Kevin Mohatt via Reuters

Ο Σερζ Σβετνόι, επικεφαλής ηλεκτρολόγος στην ταινία «Rust», δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την «τελευταία φωτογραφία» της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς προτού πέσει νεκρή από το όπλο του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν στο γύρισμα.

Ο ίδιος περιγράφει την εικόνα στην ανάρτηση του στο facebook ως την «τελευταία φωτογραφία με τη Χαλίνα στο σετ».

Παρότι δεν αποσαφηνίζεται εάν η φωτογραφία τραβήχτηκε ακριβώς πριν από τον πυροβολισμό, η εικόνα είναι μέσα από το παρεκκλήσι, τη σκηνική κατασκευή που είχε στηθεί στο πλατό, όπου σύμφωνα με τις αρχές συνέβη η τραγωδία.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο Αλεκ Μπάλντουιν, ντυμένος με το κοστούμι του ρόλου, ενώ λίγο πιο πίσω στέκεται η Χαλίνα.

Στην κατάθεση του, ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε από τη σφαίρα, αναφέρει ότι ο ηθοποιός έκανε πρόβα για μια σκηνή όταν πυροβόλησε θανάσιμα τη Χάτσινς. Όπως είπε, ο Μπάλντουιν πήρε το όπλο από τον βοηθό σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς, ο οποίος είπε τη φράση «cold gun», που σημαίνει ότι περιείχε άσφαιρα και του το έδωσε.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Σερζ Σβετνόι, αποκάλυψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν τον πυροβολισμό: «Την κρατούσα στην αγκαλιά μου ενώ πέθαινε. Το αίμα της ήταν στα χέρια μου», έγραψε περιγράφοντας ότι τη μοιραία στιγμή ήταν ακριβώς πλάι της. Ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για «αμέλεια και αντιεπαγγελματισμό», αναφερόμενος σε μία σειρά παραλείψεων. «Φταίει η αμέλεια και ο αντιεπαγγελματισμός. Η αμέλεια του ατόμου που έπρεπε να ελέγξει το όπλο που ήταν στο σημείο και δεν το έκανε αυτό· του ατόμου που έπρεπε να είχε ελέγξει το όπλο πριν το φέρει. Και το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου».

Με πληροφορίες από insider

Πήγαινε στην αρχική σελίδα