Η τσάντα Victoria του Hermes θα είναι φτιαγμένη από δομή μανιταριών

Τέρμα το δέρμα για το εν λόγω αξεσουάρ του πολυτελούς οίκου.
Η νέα τσάντα από υποκατάστατο δέρματος με βάση τα μανιτάρια από τον οίκο Hermes
Instagram / mycoworks
Η νέα τσάντα από υποκατάστατο δέρματος με βάση τα μανιτάρια από τον οίκο Hermes

Από υποκατάστατο δέρματος με βάση τα μανιτάρια θα είναι πλέον η περίφημη τσάντα «Victoria» του Hermès. Ο γαλλικός οίκος γνωστοποίησε τη συνεργασία του με τη με έδρα το Σαν Φρανσίσκο νεοφυή επιχείρηση MycoWorks, η οποία βρήκε τρόπο να μετατρέψει ένα «πλέγμα νημάτων από τη δομή των μανιταριών σε υλικό το οποίο μιμείται τα χαρακτηριστικά του δέρματος». Η καινούργια «Victoria» θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του 2022.

Η συνεργασία Hermès-MycoWorks σηματοδοτεί το πρώτο προϊόν που θα είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία fine mycelium (μυκήλιο) και την εξέλιξη του καινούργιου υλικού που αποκαλούν «sylvania» (παράγεται στις εγκαταστάσεις της MycoWorks). Η κατεργασία και το φινίρισμα του υλικού γίνεται στη Γαλλία από τους ειδικούς του Hermès για να τελειοποιηθεί περαιτέρω η αντοχή και ανθεκτικότητά του, πριν πάρει τη μορφή της τσάντας στα εργαστήρια του γαλλικού οίκου.

«Η δύναμη της αφήγησης μιας ιστορία έχει θέση-κλειδί σε κάθε καινούργια τεχνολογία ή τέχνη» δήλωσε ο Ματ Σκούλιν, διευθύνων σύμβουλος της MycoWorks. «Ο Hermès συμμερίστηκε την ιστορία μας: ότι η fine mycelium έχει ρίζες σε καλλιτεχνική πρακτική και τεχνουργία. Ταυτόχρονα, ο Hermès αναγνώρισε ότι η μοναδική βιοτεχνολογική προσέγγιση της MycoWorks στη βελτίωση ενός φυσικού υλικού σήμαινε ότι η fine mycelium είχε τη δυναμική να γίνει το καλύτερης ποιότητας μυκήλιο στον κόσμο».

«Το όραμα και οι αξίες της MycoWorks απηχούν το όραμα και τις αξίες του Hermès» υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου Πιερ Αλέξις Ντυμά . «Έντονη σαγήνη από μια φυσική πρώτη ύλη και τη μετατροπή της, μια αναζήτηση τελειότητας, με στόχο την εξασφάλιση ότι τα αντικείμενα θα χρησιμοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο και ότι θα μεγιστοποιείται η διάρκεια ζωής τους. Με το “sylvania”, ο Hermès βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που ανέκαθεν ήταν: καινοτομία στη διαδικασία κατασκευής».