Η Τζέσικα Τσαστέιν ενσαρκώνει την αδελφή του Ντόναλντ Τραμπ στο «Armageddon Time»

H ταινία που περιστρέφεται γύρω από τη φιλία δύο αγοριών, θεωρείται από τις πιο πολιτικές του Τζέιμς Γκρέι.
(Myung Chun / Los Angeles Times via Getty Images)
(Myung Chun / Los Angeles Times via Getty Images)
Myung Chun via Getty Images

Η νέα ημι-αυτοβιογραφική ταινία του Τζέιμς Γκρέι «Armageddon Time» ήταν ήδη ένας από τους πολυαναμενόμενους τίτλους του Φεστιβάλ των Καννών, αλλά το κοινό εξεπλάγη από την απροσδόκητη εμφάνιση της βραβευμένης με Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «The Eyes of Tammy Faye», Τζέσικα Τσαστέιν, η οποία ενσαρκώνει την Μαριάν Τραμπ, αδερφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Τσαστέιν εμφανίζεται σε μια σύντομη σκηνή όπου ως Τραμπ δίνει μία (βουτηγμένη στη συντηρητική ρητορική) ομιλία στους πλούσιους μαθητές του περιώνυμου σχολείου Kew-Forest στη Νέα Υόρκη, για την αξία της σκληρής δουλειάς και της φιλοδοξίας. Τη συνοδεύει ο Φρεντ Τραμπ, πατέρας του Ντόναλντ, ο οποίος εμφανίζεται ξανά στο τέλος της ταινίας. Η σκηνή είναι εμπνευσμένη από αληθινό γεγονός, την ομιλία της Μαριάν Τραμπ στο σχολείο όταν φοιτούσε ο Τζέιμς Γκρέι (και ο Ντόναλντ Τραμπ) που όπως ο ίδιος δήλωσε, έστησε από μνήμης όσο καλύτερα μπορούσε.

Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση της Τσαστέιν ήταν έκπληξη - αρχικά, τον μικρό ρόλο επρόκειτο να παίξει η Κέιτ Μπλάνσετ- στην ουσία, η ομιλία συμπυκνώνει το κλίμα της ταινίας, τα προτάγματα της εποχής Ρίγκαν -και των λευκών προνομιούχων, συνεπώς και των ανισοτήτων.

Με πρωταγωνιστές την Αν Χάθαγουεϊ και τον Τζέρεμι Στρονγκ ως γονείς του Πολ και τον Άντονι Χόπκινς στον ρόλο του σοφού παππού του, η ταινία που περιστρέφεται γύρω από τη φιλία δύο αγοριών, του Πολ και του Τζόνι, θεωρείται από τις πιο πολιτικές του Τζέιμς Γκρέι.

Με πληροφορίες από Indiewire