Το πρώτο τηλεοπτικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ από το 1957

Και η αποκάλυψη πρώην βοηθού της για το ποσό που ξοδεύει η βασίλισσα σε δώρα.
Η βασίλισσα στο πρώτο τηλεοπτικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα, το 1957.
Η βασίλισσα στο πρώτο τηλεοπτικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα, το 1957.

Η βασιλική οικογένεια έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, κοινοποιώντας ένα βίντεο από το πρώτο τηλεοπτικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, το 1957. Η ανάρτηση έγινε στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram. «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ακόμα έναν σταθμό επειδή η τηλεόραση δίνει σε πολλούς από εσάς τη δυνατότητα να με δείτε στα σπίτια σας την ημέρα των Χριστουγέννων», είπε η βασίλισσα από το κτήμα του Σάντρινχαμ στο Νορφολκ.

Εκείνη την περίοδο, η 31χρονη Ελισάβετ ήταν μητέρα δυο παιδιών, του Καρόλου και της Αννας. Η αναμετάδοση, ακολούθησε τα Χριστουγεννιάτικα μηνύματα που εκφωνούσαν στο ραδιόφωνο επί πολλά χρόνια, από την εποχή του βασιλιά Γεωργίου Ε’.

Κι ενώ το ολιγόλεπτο κλιπ στο Instagram καταλήγει με την σύντομη εισαγωγή της βασίλισσας, η βασιλική οικογένεια είχε αναρτήσει προηγουμένως ένα βίντεο με ολόκληρο το μήνυμα της Ελισάβετ.

Η βασίλισσα ανέφερε ότι η οικογένειά της παρακολουθεί συχνά τηλεόραση και πως με παρόμοιο τρόπο φαντάζεται τους τηλεθεατές στα σπίτια. «Ελπίζω ότι αυτό το νέο μέσο θα κάνει το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα περισσότερο προσωπικό και ευθύ. Είναι αναπόφευκτο να φαντάζομαι ότι η φιγούρα μου θα μοιάζει απόμακρη για πολλούς από εσάς, καθώς είμαι διάδοχος των βασιλέων και βασιλισσών της ιστορίας, κάποια που το πρόσωπό της μπορεί να είναι οικείο στις εφημερίδες και τις ταινίες, αλλά ποτέ δεν πλησιάζει τις προσωπικές σας ζωές. Αλλά τώρα, τουλάχιστον για λίγα λεπτά, σας καλωσορίζω στην γαλήνη του σπιτιού μου».

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του 2018, η βασίλισσα παρακάλεσε τους θεατές να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον με σεβασμό και μίλησε για τη σημασία της οικογένειας και τη χαρά του ρόλου της γιαγιάς.

Πρόσφατα, πρώην βοηθός της Ελισάβετ αποκάλυψε ότι η βασίλισσα ξοδεύει 30.000 λίρες σε 620 δώρα για την οικογένειά της και το προσωπικό του παλατιού και στέλνει 750 Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Η βασίλισσα απολαμβάνει τα ψώνια και δίνει στο προσωπικό 1.500 Χριστουγεννιάτικες πουτίγκες.

Πηγή: HuffPost US