Το ιστορικό λάθος στην ταινία του Ταραντίνο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» που εντόπισε ο Τζον Τραβόλτα

Η λεπτομέρεια που παρατήρησε ο ηθοποιός και λίγοι θα καταλάβουν.
«Κάποτε στο...Χόλιγουντ»
«Κάποτε στο...Χόλιγουντ»
Youtube

Ο Τζόν Τραβόλτα βρίσκεται σε περίοδο προώθησης της νέας του ταινίας «The Fanatic» και οι συντελεστές κάνουν καμπάνια για συμμετοχή του φιλμ στα επερχόμενα Οσκαρ, ωστόσο πυροδοτεί συζητήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις όσον αφορά την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Κάποτε στο... Χόλιγουντ».

Ο ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «Pulp Fiction» του Ταραντίνο, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ενδιαφερόταν να επανενωθεί με τον σκηνοθέτη, όμως τώρα επισημαίνει ότι υπάρχει ένα ιστορικό λάθος στη νέα ταινία με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Μπραντ Πιτ.

Μιλώντας στον ιστότοπο The Wrap, ο Τραβόλτα είπε ότι το λάθος αφορά το μοντέλο του αεροπλάνου και τη χρονολογία στην οποία εμφανίζεται. «Ο Ντι Κάπριο πηγαίνει στο σπίτι του από την Ιταλία ή οπουδήποτε βρισκόταν και ο αφηγητής λέει ότι πηγαίνει με αεροπλάνο μοντέλου 747. Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση τον Φεβρουάριο του 1969, όμως άρχισε να πετάει επίσημα τον Ιανουάριο του 1970. Πρόκειται για διαφορά μηνών. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε, θα ήταν μοντέλο Boeing 707».

Το σενάριο του «Κάποτε στο... Χόλιγουντ είναι ιστορικό μυθιστόρημα, οπότε το λάθος με το αεροπλάνο δεν είναι τόσο εξωφρενικό. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι ο μοναδικός λόγος που εντόπισε τη λεπτομέρεια είναι επειδή ο ίδιος έχει μεγάλη αγάπη για τα αεροσκάφη.

«Θυμάμαι ότι βρισκόμουν στην πόλη όταν συνέβησαν όλα αυτά. Θυμάμαι να φοβάμαι με τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ. Εφερε στο μυαλό μου περισσότερες λεπτομέρειες. Βρισκόμουν εκεί, στη στιγμή μαζί με όλους και αυτό είναι που κάνει τον Κουέντιν τόσο καλό σκηνοθέτη. Στην ταινία ”Αδωξοι Μπάσταρδη”, διορθώνει την ιστορία.

Ο ηθοποιός είπε ότι θα ήθελε πολύ να επανενωθεί με τον Ταραντίνο, αλλά μόνο αν αυτό συνέβαινε οργανικά. «Αυτοί οι σπουδαίοι σκηνοθέτες σε προσλαμβάνουν επειδή το 90% της δουλειάς τους έχει τελειώσει όταν σε επιλέγουν για την ταινία. Επειδή πιστεύουν ότι είσαι το πιο κατάλληλο άτομο, οπότε δεν θέλεις να πιέσεις κάτι το οποίο δεν είναι οργανικό. Κοιτάξτε πόσο πολύ πάλεψε ο Ταραντίνο να συμμετάσχω στο “Pulp Fiction”». Ο Τραβόλτα κέρδισε την υποψηφιότητα Α′ Ανδρικού για την ταινία.

Το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ απέσπασε πέντε υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Σεναρίου, Α Ανδρικού για τον Ντι Κάπριο και Β Ανδρικού για τον Μπραντ Πιτ. Το «The Fanatic» δεν κέρδισε καμία υποψηφιότητα.

Πηγή: Indiewire

Δημοφιλή