Η Victoria's Secret προσλαμβάνει το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο, Βαλεντίνα Σαμπάιο

Το μοντέλο θα εμφανιστεί στην νέα καμπάνια του οίκου εσωρούχων, «Pink».

Η Victoria’s Secret προσέλαβε το πρώτο διεμφυλικό (transgender) μοντέλο, Βαλεντίνα Σαμπάιο από τη Βραζιλία, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας που έλεγε ότι δεν θα περιλάμβαναν ποτέ τρανς μοντέλα στις επιδείξεις μόδας.

«Επιβεβαιώνω ότι η Βαλεντίνα θα εμφανιστεί στη νέα καμπάνια “Pink” η οποία θα κυκλοφορήσει στα μέσα Αυγούστου», έγραψε ο ατζέντης της Σαμπάιο, Εριο Ζάνον, σε e-mail στην αμερικανική HuffPost, τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα έγραψε ότι η εταιρεία επικοινώνησε με την Σαμπάιο μέσω του Instagram τον Απρίλιο και αργότερα επιβεβαιώθηκε η φωτογράφηση μετά από οντισιόν. Πρόσθεσε ότι «η Σαμπάιο είναι πολύ χαρούμενη γι’αυτό και ελπίζει ότι θα συνεισφέρει στην κατάρριψη των στερεοτύπων, κάνοντας ένα βήμα για περισσότερη συμμετοχικότητα και εκπροσώπηση για όλους.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημοσίευσαν πρώτοι τα νέα μετά την ανάρτηση της Σαμπάιο στο Instagram, στην οποία το μοντέλο φοράει μια ρόμπα με τα αρχικά VS Pink και η λεζάντα έγραφε ότι βρίσκεται στα παρασκήνια.

Η τρανστζέντερ ακτιβίστρια και ηθοποιός Λαβέρν Κοξ η οποία συμμετέχει στη σειρά «Orange Is The New Black», έγραψε «επιτέλους» στα σχόλια.

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας Εντ Ράζεκ είπε στη Vogue τον Νοέμβριο του 2018, ότι η εταιρεία δεν θα προσλάμβανε διεμφυλικά μοντέλα ή μοντέλα με καμπύλες για τις εμβληματικές επιδείξεις μόδας. «Δεν θα έπρεπε να έχουμε τρανς μοντέλα στις επιδείξεις, επειδή τα show προέρχονται σαν από ένα κόσμο φαντασίας. Πρόκειται για 42 λεπτά ψυχαγωγίας». Βέβαια αργότερα απολογήθηκε για τα σχόλια μέσω ανακοίνωσης στο λογαριασμό της Victoria’s Secret στο Τουίτερ.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.