Η ζωή του Μπάστερ Κίτον, του κωμικού με το «πέτρινο πρόσωπο», γίνεται σειρά με τον Ράμι Μάλεκ

Παιδί πλανόδιων θεατρίνων, ο ταλαντούχος Μπάστερ Κίτον ανέβηκε στη σκηνή σε ηλικία τριών ετών.
Pedro Martin Gonzalez Castillo via Getty Images

Ο βραβευμένος με Όσκαρ για τον ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι, Ράμι Μάλεκ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να ενσαρκώσει τον Μπάστερ Κίτον (1895-1966), τον θρυλικό κωμικό και σκηνοθέτη του βωβού κινηματογράφου που μεσουράνησε στα 1920s και έλαβε το προσωνύμιο το «πέτρινο πρόσωπο» χάρη στη στωική, λυπημένη, ανέκφραστη όψη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Warner βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της βιογραφίας -προϊόν εκτεταμένης έρευνας- με τίτλο «Buster Keaton: A Filmmaker’s Life» του ιστορικού κινηματογράφου Τζέιμς Κέρτις που κυκλοφόρησε το 2022, στην οποία θα βασιστεί σειρά.

Ράμι Μάλεκ (AP Photo/Matt Sayles)
Ράμι Μάλεκ (AP Photo/Matt Sayles)
via Associated Press

Παιδί πλανόδιων θεατρίνων, ο Μπάστερ Κίτον γεννήθηκε μέσα στο βοντβίλ. Ο πατέρας του Τζο είχε ένα περιπλανώμενο θίασο με τον Χάρι Χουντίνι, τον Mohawk Indian Medicine Company, που συνεργαζόταν με την Umatilla Indian Medicine Company: Την ώρα της παράστασης, στα παρασκήνια πωλούνταν φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα αμφίβολης ποιότητας.

Ο Κίτον ανέβηκε στη σκηνή σε ηλικία τριών ετών. Στα έξι του ήταν ήδη ένας εντυπωσιακός ακροβάτης και μίμος. Tο 1917 άρχισε να παίζει σε μικρού μήκους ταινίες του βωβού, καθώς μαζί με τη μητέρα του έφυγαν για τη Νέα Υόρκη, όπου ο Μπάστερ μεταπήδησε ταχύτατα από το βαριετέ στον κινηματογράφο εμφανιζόμενος σε ταινίες του Φάτι Άρμπακλ.

Σταρ του Χόλιγουντ επί σχεδόν πέντε δεκαετίες, από τη δεκαετία του 1910, μέχρι το θάνατό του το 1966, υπήρξε ένας χαρισματικός και απίθανα μοντέρνος καλλιτέχνης. Η ταινία που κατά γενική ομολογία θεωρείται ως το αριστούργημα του είναι το The General (1926), το σενάριο της οποίας είναι εμπνευσμένο από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου.

Ο Μάλεκ θα έχει επίσης ρόλο παραγωγού, τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Ματ Ριβς του The Batman, ενώ ο βραβευμένος με Emmy, Τεντ Κόεν θα υπογράψει το σενάριο.

Με πληροφορίες από Collider

Πήγαινε στην αρχική σελίδα