Ηχητικό από το Blue Horizon: «Δεν θα πείτε πως τον σπρώξατε», λέει ο πλοίαρχος στο πλήρωμα

«Χωρίς το βίντεο θα έλεγαν ότι γλίστρησε», λέει ο αδερφός του Αντώνη.
Δικαστήρια Πειραιά. Απολογία του καπετάνιου και των μελών του πληρώματος του "BLUE HORIZON" για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη. Σάββατο 9 Σεπτεμριου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
Δικαστήρια Πειραιά. Απολογία του καπετάνιου και των μελών του πληρώματος του "BLUE HORIZON" για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη. Σάββατο 9 Σεπτεμριου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ακόμα ηχητικό ντοκουμέντο για το έγκλημα στο Blue Horizon και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, που αποκαλύπτουν τις συζητήσεις των μελών του πληρώματος μετά την τραγωδία.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το Mega ακούγεται ο πλοίαρχος να ζητά όλα να είναι τακτοποιημένα πριν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά, ενώ δίνει οδηγίες στα μέλη του πληρώματος για την ανάκριση που θα ακολουθήσει.

Πλοίαρχος: Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα…εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε.
Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση.
Πλοίαρχος: Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ- εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;
Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.
Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει
Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…
Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές (σ.σ. τον απωθήσατε). Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.
Πλοίαρχος: Πως έγινε ρε Μ… τώρα αυτό, πως έγινε;
Ύπαρχος: Τίποτα. Δεν με βλέπω καλά. Πφφ… ρε π.. μου. Τον π…

Ο διάλογος όταν ο Αντώνης έπεσε στη θάλασσα

Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο παρακάτω διάλογος από τη στιγμή που ο Αντώνης είχε πέσει στο νερό, στο λιμάνι του Πειραιά.

Πλοίαρχος: Αργά – αργά. Τί έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε στο traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τί έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έχει πέσει ένας στην πρύμνη.
Πλήρωμα: Επιπλέει, επιπλέει.
Πλοίαρχος: Ντάξει, επιπλέει. Επιπλέει. Ποιος ήταν αυτός ρε μ…ποιος έπεσε;
Ύπαρχος: Εδώ ένας επιβάτης πήγε να πέσει.
Πλοίαρχος: Έπεσε επιβάτης στην θάλασσα;
Πλοίαρχος: Γ…πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Έχει πιαστεί;
Υποπλοίαρχος: Όχι, όχι επιπλέει.
Πλοίαρχος: Ειδοποίησε το λιμενικό.
Πλήρωμα: Αργά και δύο είναι.
Πλοίαρχος: Εντάξει.

Ηχητικό από το Blue Horizon: «Χωρίς το βίντεο θα έλεγαν ότι γλίστρησε», λέει ο αδερφός του Αντώνη

«Είναι ένα μεγάλο σοκ όλο αυτό. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα γιατί έχει γίνει όλο αυτό… Γιατί;», είπε ο Νίκος, αδερφός του 36χρονου.

Στη συνέχεια ο αδερφός του Αντώνη θέλησε να ευχαριστήσει όσους έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα βίντεο ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν όσα έγιναν εκείνα τα μοιραία λεπτά πάνω στον καταπέλτη του Blue Horizon. Όπως είπε ο ίδιος, εάν δεν υπήρχαν αυτά τα βίντεο «θα λέγαμε ότι γλίστρησε ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους»

«Ήταν άδικο όλο αυτό που έκαναν. Το παιδί δεν πείραζε κανέναν, πιθανώς να τον γνώριζαν εκεί. Δεν υπάρχουν λόγια», είπε.

Στον Αντώνη άρεσαν πολύ τα ταξίδια και συχνά ταξίδευε με προορισμό την Αθήνα, έχοντας πάντα μαζί του εισιτήριο, σημείωσε ο αδερφός του, ο οποίος ανέφερε πως εάν ποτέ συναντούσε τον ύπαρχο το μόνο που θα τον ρωτούσε θα ήταν «γιατί;».

Πηγή: dikastiko