Εκλογές στην Ιταλία: Εκτός Βουλής απερχόμενος ο ΥΠΕΞ, Λουίτζι ντι Μάιο, δεν εξελέγη η Λολομπρίτζιτα

Ήττα για τον πρώην ηγέτη του Κινήματος των 5 Αστέρων αλλά και για την θρυλική "Λολο", 95 ετών πλέον που ήταν υποψήφια με το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Ivan Romano via Getty Images

Εκτός κοινοβουλίου ο ηγέτης του κόμματος ”Προσπάθεια Πολιτών” και απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην εκλογική του περιφέρεια της Νάπολης.

Ο Ντι Μάιο, πρώην ηγέτης του λαϊκιστικού ”Κινήματος Πέντε Αστέρων”, το οποίο εγκατέλειψε τον Ιούνιο για να ιδρύσει το κόμμα ”Προσπάθεια Πολιτών”, συγκέντρωσε το 24,3% των ψήφων έπειτα από την καταμέτρηση σε 403 από τα 440 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Νάπολη Φουοριγκρότα όπου το 2018 είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο υποψήφιος του ”Κινήματος Πέντε Αστέρων”, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σέρτζιο Κόστα, έχει μέχρι στιγμής σαφές προβάδισμα με 40,5% σε αυτή την εκλογική περιφέρεια.

Τρίτη έρχεται η υποψήφια της κεντροδεξιάς, η Μαρία Ροζάρια Ρόσι, με 22,2%, ενώ η υποψήφια του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione, η Μάρα Καρφάνια, έρχεται τέταρτη με 6,7%.

Δεν εξελέγη ούτε η Τζίνα Λολομπρίτζιτα

Επίσης, εκτός κοινοβουλίου έμεινε η 95χρονη θρυλική ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα που ήταν υποψήφια στοΛάτσιο, με το Κομμουνιστικό Κόμμα του Μάρκο Ρίτσο.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, η ”Λολό” συγκεντρώνει λίγο παραπάνω από το 1% στην επαρχία Λατίνα-γνωστή και ως ”πόλη του Ντούτσε”, που βρίσκεται νοτίως της Ρώμης- και στη γειτονική επαρχία Φροζινόνε, που ανήκουν στην περιφέρεια του Λάτσιο.

Η Λολομπρίτζιτα είχε αποτύχει να εκλεγεί στο κοινοβούλιο και το 1999 που ήταν πάλι υποψήφια.

Ο δικηγόρος της Αντόνιο Ινγκρόια δήλωσε ότι η βετεράνος ηθοποιός έχει ”πλήρη διαύγεια” παρά τις πρόσφατες δικαστικές της περιπέτειες για την περιουσία της, όταν είχε αμφισβητηθεί η κρίση της.

Πηγές: ANSA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή