Ζιμπάμπουε: Μητέρες εμβολιάζουν κρυφά τα παιδιά τους για να τα σώσουν από τον θάνατο

Αψηφώντας το θρησκευτικό δόγμα που απαγορεύει τη χρήση σύγχρονων φαρμάκων.
Other

Δεκάδες γυναίκες σπεύδουν να εμβολιάσουν τα μωρά τους σε μια κλινική στη Ζιμπάμπουε. Η διαδικασία έχει ως εξής: Mια νοσοκόμα συνοδεύει τις ανήσυχες μητέρες και τα μικρά τους σε ένα άλλο δωμάτιο, μέσα από την πίσω πόρτα, η οποία κλείνει γρήγορα και ερμητικά μετά το πέρασμά τους.

Πρόκειται για μια κλινική στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, τη Χαράρε, όπου τα βρέφη εμβολιάζονται κατά της ιλαράς, μετά την επανεμφάνιση κρούσματος της θανατηφόρας νόσου.

Ωστόσο, όσοι επισκέφτονται το «πίσω δωμάτιο» εμβολιάζονταν τα παιδιά τους κρυφά, αψηφώντας το θρησκευτικό δόγμα που τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν σύγχρονα φάρμακα.

«Η επιδημία της ιλαράς έχει οδηγήσει πολλά παιδιά στο θάνατο. Επομένως, οι μητέρες έρχονται κρυφά και εμείς δεν έχουμε παρά να τις βοηθήσουμε», εξηγεί ο Λιούις Φόγια, νοσηλευτής στην κλινική.

Περισσότερα από 700 παιδιά πέθαναν από ιλαρά στη Ζιμπάμπουε σε μια επιδημία που αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2022. Πολλά από τα θύματα παρέμεναν ανεμβολίαστα για θρησκευτικούς λόγους.

Δημοφιλή