Με έξι σφαίρες οι ιρανικές δυνάμεις σκότωσαν 20χρονη που διαδήλωνε για την δολοφονία της Αμίνι

Η κοπέλα, δέχθηκε έξι σφαίρες σε πρόσωπο, λαιμό και στήθος αφού έβγαλε την μαντίλα της. Σπαρακτικές εικόνες στην κηδεία της.
Twitter
Twitter
Twitter

Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει καθώς η καταστολή στο Ιράν οργιάζει αλλά και η οργή που έχει διαποτίσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν λέει να καταλαγιάσει. Μάλιστα η αναφορά πως μία ακόμη νεαρή γυναίκα έπεσε νεκρή από τα πυρά των ιρανικών δυνάμεων καταστολής κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έχει προκαλέσει νέα κατακραυγή στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

Η είδηση στην Δύση έγινε γνωστή από την γνωστή ιρανο-αμερικανή δημοσιογράφο και ακτιβίστρια Μασί Αλινετζάντ μετά από σχετική ανάρτησή στο Twitter στην οποία αναφέρει: Αυτό το 20χρονο κορίτσι που ετοιμαζόταν να διαδηλώσει για την δολοφονία της Μάχσα Αμίνι δολοφονήθηκε με έξι σφαίρες. Η 20χρονη Χαντίς Νατζάφι τραυματίστηκε στο στήθος, στο πρόσωπο και στον λαιμό από δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν. Γίνε η φωνή μας.

Σχετικές φωτογραφίες και βίντεο κοινοποιήθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ή κοπέλα που διαδήλωνε στο Καράτζ φαίνεται πως δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου αλλά ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε και έγινε γνωστός στην Δύση μόλις την Κυριακή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αφού η κοπέλα τραυματίστηκε από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα ξεψύχησε.

Σε άλλη ανάρτησή της η Αλινετζάντ έχει αναρτήσει και βίντεο από την κηδεία της κοπέλας γράφοντας: Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης Χαντίς Νατζάφι που δολοφονήθηκε στο δρόμο από δυνάμεις ασφαλείας επειδή διαδήλωνε. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι που της άρεσε να χορεύει. Διαμαρτυρόταν κατά του βίαιου θανάτου της Μάσα Αμίι. Το έγκλημά τους; Ήθελαν την ελευθερία τους.

Δημοφιλή