Έκρηξη στον ΣΚΑΙ: Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τις γραμμές της προκήρυξης της «ΟΛΑ»

Έκρηξη στον ΣΚΑΙ: Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τις γραμμές της προκήρυξης της «ΟΛΑ»

Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι πίσω από την ισχυρή έκρηξη στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής στο Νέο Φάληρο βρισκόταν η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» επιβεβαιώθηκαν, μετά τη δημοσίευση προκήρυξης από την ένοπλη ομάδα που αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι η «Ο.Λ.Α.» πραγματοποίησε το... καθιερωμένο της χτύπημα τον Δεκέμβριο, όπως είχε συμβεί στις:

* 30/12/2013 με την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

* 12/12/2014 με την επίθεση στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στο Ψυχικό.

* 12/12/2016 με την βόμβα (που δεν εξερράγη) έξω απ’ το υπουργείο Εργασίας

* 22/12/2017 με την επίθεση (βόμβα και Kalashnikov) στο Εφετείο Αθηνών

Η «Ο.Λ.Α.» βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς θεωρείται η «έκφραση» των λεγόμενων «σαραντάρηδων» του αντάρτικου πόλης. Αυτών που, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, συνεχίζουν αυτό που άφησε ο «Επαναστατικός Αγώνας» μετά τις συλλήψεις των μελών του. Αυτό δεν σημαίνει ότι η «ΟΛΑ» αποτελείται από ασύλληπτα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» αλλά ότι τα μέλη της «ΟΛΑ» λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και έχουν την ίδια ιδεολογία.

Στην ΕΛ.ΑΣ. διαβάζουν με ιδιαίτερη προσοχή το κείμενο ανάληψης ευθύνης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν «στάζει αίμα». Το γεγονός αυτό αποτελεί για τους αστυνομικούς ένδειξη ότι ο συντάκτης ή οι συντάκτες της προκήρυξης είναι «παλιάς φουρνιάς». Οι αστυνομικοί στέκονται και στο σημείο του κειμένου, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην ιστορία της Καθημερινής. Πρόκειται για ακόμα ένα στοιχείο που κάνει την Αντιτρομοκρατική να πιστεύει ότι έχει να κάνει με «παλιούς» του αντάρτικου πόλης, καθώς φαίνονται να έχουν γνώσεις τις οποίες δύσκολα θα είχε και δύσκολα θα ανέλυε με αυτόν τον τρόπο η νέα γενιά τρομοκρατών.

Στο τέλος της προκήρυξής της η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αφήνει να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει και θα αναβαθμίσει τη δράση της: «Να ακονίσουμε ξανά και ξανά τις σκέψεις μας και τα όνειρά μας, πριν μας αλέσει η πολεμική κρεατομηχανή του κεφαλαίου. Να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης των εκμεταλλευτών και των πολεμικών γερακιών τους, ανοίγοντας το δρόμο για το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας, που θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινοκτημοσύνης, πέρα από τον ασφυκτικό κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Δημοφιλή