Έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου

Προκάλεσε υλικές ζημιές
.
.
Eurokinissi

Με δύο απανωτά τηλεφωνήματα στην Εφημερίδα των Συντακτών άγνωστος ενημέρωσε για την τοποθέτηση βόμβας στην οδό Σταδίου, η οποία ενεργοποιήθηκε τα ξημερώματα και προκάλεσε υλικές ζημιές.

Οι κλήσεις έγιναν δώδεκα λεπτά πριν από τη μία τα ξημερώματα και ο άγνωστος στην πρώτη δήλωσε πως η βόμβα θα εκραγεί σε σαράντα λεπτά και είναι τοποθετημένη μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ στη δεύτερη κλήση πως είναι σε υποκατάστημα τράπεζας ακριβώς απέναντι. Από το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας ενημέρωσαν την Άμεση Δράση και αμέσως έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποκλειστεί η περιοχή και να απομακρυνθούν πολίτες και οχήματα από το σημείο.

Στη 01:29 ενεργοποιήθηκε ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε τσάντα επάνω στα κάγκελα του πεζοδρομίου, και από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γύρω κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος που πραγματοποίησε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα δήλωσε πως την ευθύνη για την ενέργεια αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 και πάλι σε σακίδιο πλάτης, κρεμασμένο στα κάγκελα, μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» είχαν τοποθετήσει βόμβα μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά τότε είχε εξουδετερωθεί από τους πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να ενεργοποιηθεί.

Δημοφιλή