Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα το πρωί για την Κιβωτό του Κόσμου

Βασικό θέμα η λειτουργία της Κιβωτού για το διάστημα που διεξάγεται η έρευνα της Δικαιοσύνης.
Maximou
Maximou
Eurokinissi

Οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου και κυρίως το μέλλον τους στις δομές της, οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το πρωί της Δευτέρας (21/11).

Στην ευρεία σύσκεψη θα τεθούν όλα τα δεδομένα. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να βρεθούν λύσεις για τη διαμονή των παιδιών στις δομές για το διάστημα που διεξάγεται έρευνα από τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει ανακοινώσει ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα πάρει πίσω τις ενισχύσεις που έχει δώσει στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να τοποθετηθεί επόπτης από την πλευρά της Πολιτείας –τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για το θέμα των καταγγελιών- προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της δομής.

Στην σύσκεψη, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει στις 9:30, θα συμμετάσχει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου καθώς και άλλοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

.
.
Eurokinissi

Δημοφιλή