Ελένη Αρβελέρ υπέρ Μενδώνη: Ασκεί επαρκώς και επιτυχώς το έργο της

Η δήλωση της βυζαντινολόγου κι ακαδημαϊκού για την υπουργό Πολιτισμού στη σκιά των «αποτρόπαιων» εξελίξεων.
Ελένη Αρβελέρ
Ελένη Αρβελέρ
eurokinissi

«Η Πολιτεία αντέδρασε ενώ η Δικαιοσύνη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση», αναφέρει η Ελένη Αρβελέρ σε δημόσια δήλωσή της παίρνοντας θέση σε σχέση με τις «αποτρόπαιες» εξελίξεις της υπόθεσης Λιγνάδη που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο και στηρίζοντας την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «που ασκεί επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της»

Η βυζαντινολόγος και ακαδημαϊκός στην σκιά των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναρωτιέται που στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη μιλώντας στο iefimerida.gr.

Η δήλωση της Ελένης Αρβελέρ

«Η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει από το αποτρόπαιο. Και ευτυχώς η Πολιτεία αντέδρασε, ενώ η Δικαιοσύνη ήδη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση.
Γιατί όμως να μην παίρναμε υπ′ όψιν και την επαγγελματική εμβέλεια και να μιλάμε μόνο για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές;
Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γνωρίζω άριστα τη λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί είχα την τιμή να προεδρεύσω του Δ.Σ. πάνω από μία δεκαετία∙ κι αυτό υπό πολλούς υπουργούς Πολιτισμού, αρχίζοντας από τη Μελίνα.
Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού που ασκεί, κατά τη γνώμη μου, επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».

Δημοφιλή