Θεματικό πάρκο - εργοστάσιο σοκολάτας 105 εκ. δολαρίων ανοίγει στην Ολλανδία

Εντός του, οι επισκέπτες θα μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με τη σοκολάτα, ακόμα και για την άνιση μεταχείριση των όσων δουλεύουν στις φυτείες κακάο.
Charlie and the chocolate factory
Charlie and the chocolate factory

Ενα εργοστάσιο σοκολάτας ή αλλιώς θεματικό πάρκο που παραπέμπει στον Γουίλι Γουόνκα – και ποιος δεν θυμάται τον ιδιοκτήτη της σοκολατοβιομηχανίας που φέρει το όνομά του από το βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» που έγινε ταινία το με ομώνυμο τίτλο «Charlie and the Chocolate Factory» το 2005 με τον Τζόνι Ντεπ να τον ενσαρκώνει! - ανοίγει στην Ολλανδική πόλη Ζάανταμ.

Σύμφωνα με το την αρχιτεκτονική εταιρεία SeARCH με έδρα το Άμστερνταμ, η συνεργασία της με την σοκολατοβιομηχανία Tony’s Chocolonely έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Tony’s Chocolonely Chocolate Circus, όπου θα φιλοξενηθούν τρία κτίρια, ένα εκ των οποίων θα φιλοξενήσει ένα ρόλερ κόστερ.

Η εταιρεία Tony’s Chocolonely με έδρα την Ολλανδία που ιδρύθηκε το 2005 και με αποστολή, μεταξύ άλλων, να «τερματίσει τη δουλεία στις φυτείες κακάο στην Αφρική» ανακοίνωσε το, ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων πρότζεκτ το 2018, αλλά το σχέδιό της αυτό είδε το φως της δημοσιότητας μόλις πριν από λίγο καιρό. Τρία χρόνια θα χρειαστούν για να χτιστεί το θεματικό πάρκο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🍭🍫🍩🍪

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr. Willy Wonka (@charliechocolatefactorylover) στις

Εντός του, οι επισκέπτες θα μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με τη σοκολάτα, ακόμα και την άνιση μεταχείριση των όσων δουλεύουν στις φυτείες κακάο.

Κι όσον αφορά το ρόλερ κόστερ, όπως φαίνεται από τα σχέδια που δόθηκαν στην δημοσιότητα, θα έχει έναν ελιγμό μέσω ενός κόκκινου υπόστεγου.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο SeARCH το ρόλερ κόστερ «δεν θα μπαίνει μέσα στο εργοστάσιο», ενώ όπως ανακοίνωσε η Tony’s Chocolonely, περίπου 500,000 άνθρωποι θα επισκέπτονται το εργοστάσιο σοκολάτας.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και δεν μπορούμε να περιμένουμε», ανέφερε εκπρόσωπος της αρχιτεκτονικής εταιρείας SeARCH.

ΠΗΓΗ: New York Post