Ενοικιαστές της Λεωφόρου Καρλ Μαρξ αντιμέτωποι με τον καπιταλισμό - Πωλούνται τα σπίτια τους

Reuters

Ενοικιαστές απειλούνται με την πώληση πώληση διαμερισμάτων στην πιο εξέχουσα λεωφόρο της παλαιότερης Κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας από τη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων του Βερολίνου. Πραγματοποιείται μέσα σε ένα κύμα διαμαρτυριών για τα υψηλά μισθώματα στη γερμανική πρωτεύουσα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Deutsche Wohnen αγόρασε 700 διαμερίσματα στην Karl Marx Allee, μια λεωφόρο μνημειακής σταλινικής αρχιτεκτονικής που σε αυτή βρίσκεται ένα από τα κυριότερα κτίρια της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η Deutsche Wohnen κατέχει περίπου 110.000 διαμερίσματα στην περιοχή του Βερολίνου, αλλά αντιμετωπίζει την οργή του κόσμου λόγω της απότομης αύξησης των ενοικίων. Οι ενοικιαστές θέλουν να συγκεντρώσουν 170.000 υπογραφές που χρειάζονται εντός τεσσάρων μηνών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με στόχο την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας της Deutsche Wohnen.

Reuters

Τα διαμερίσματα των κτηρίων που πλαισιώνουν την Karl Marx Allee, χτίστηκαν μεταξύ 1952 και 1960, στη σοσιαλιστική τότε πρωτεύουσα. Το όνομά της αποτελεί φόρο τιμής στον Γερμανό πολιτικό φιλόσοφο Καρλ Μαρξ που έγραψε το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και «Το Κεφάλαιο»,

Οι διαδηλωτές που εναντιώνονται στις πωλήσεις έχουν κρεμάσει πανό στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα. Έχουν σχηματίσει έναν σταυρό με κέντρο τη λέξη «κατά» και συμπληρώνουν τις φράσεις «Δράση Ενοικιαστών κατά της κερδοσκοπίας», «Διαμαρτυρία κατά της εμπορευματοποίησης».

Reuters

Για δεκαετίες, οι κάτοικοι έμεναν στα εν λόγω διαμερίσματα σε λογικές τιμές. Όμως, κατά την τελευταία δεκαετία, τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια, οι ξένες επενδύσεις και η εισροή περίπου 40.000 ανθρώπων στην πρωτεύουσα ετησίως έχουν προκαλέσει αναδιατάξεις.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει εισαγάγει μέτρα για την εξάλειψη των αυξανόμενων ενοικίων, συμπεριλαμβανομένων των εκτάσεων που καλύπτονται από νόμους κατά της κερδοσκοπίας που επιτρέπουν στο κράτος να εμποδίσει τις ιδιωτικές πωλήσεις σε κρατικές εταιρείες.

Popular in the Community