Εντυπωσιακές εικόνες από το πριν και το μετά σιντριβανιών της Αθήνας

Μια ξεχωριστή δράση του Δήμου Αθηναίων.
Αγιος Νικόλαος Αχαρνών μετά
Αγιος Νικόλαος Αχαρνών μετά

Αρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης είναι τα σιντριβάνια της Αθήνας, εκτός από οάσεις δροσιάς και πόλος έλξης για τους κατοίκους της, αλλά και τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Επίσης αποτελούν πηγή ζωής και κομμάτι της καθημερινότητας μιας σύγχρονης πόλης.

Αγιος Νικόλαος Αχαρνών πριν
Αγιος Νικόλαος Αχαρνών πριν

Πολλά σιντριβάνια της Αθήνας, ωστόσο, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Βεΐκου και Δημητρακοπούλου πριν
Βεΐκου και Δημητρακοπούλου πριν

Οπως μας ενημερώνουν οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων, σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έργο που στοχεύει στην αναβίωση των σιντριβανιών της πόλης, «έτσι ώστε να γίνουν ξανά τα διακοσμητικά στοιχεία που συνοδεύουν την βόλτα, το παιχνίδι και τη ζωή στα πάρκα και τις πλατείες».

Βεΐκου και Δημητρακοπούλου μετά
Βεΐκου και Δημητρακοπούλου μετά

Το πρώτο βήμα έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού στην πλατεία Ομόνοιας. Σειρά έχουν πάρει τα δεκάδες σιντριβάνια που βρίσκονται στις γειτονιές της πρωτεύουσας, τα οποία ανακαινίζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται.

Πλατεία Αττικής πριν
Πλατεία Αττικής πριν

Οπως επίσης μαθαίνουμε από τον Δήμο, τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σάκη Κολλάτου, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης στα 34 σιντριβάνια της πόλης, με επισκευές στα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών και γενικά του εκσυγχρονισμού τους και της αποκατάστασης της λειτουργικότητάς τους.

Πλατεία Αττικής μετά
Πλατεία Αττικής μετά

Τα σιντριβάνια που έχουν παραδοθεί

Ήδη έχουν παραδοθεί σε λειτουργία με τον νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τους τα πρώτα 15 σιντριβάνια στις πλατείες Τρούμαν, Ρηγίλλης, Ιδρύματος Ερευνών, Μεταξουργείου, Αιγύπτου, Αμερικής, Αττικής, Μεσολογγίου, Ναθαναήλ, Λαυρίου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (Δροσοπούλου), αλλά και στην οδό Υμηττού.

Πλατεία Τρούμαν πριν
Πλατεία Τρούμαν πριν

Τα σιντριβάνια που αναμένεται να παραδοθούν

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίας σε πέντε ακόμη, δύο στη Φωκίωνος Νέγρη (Αγία Ζώνης και Επτανήσου), στο σιντριβάνι του Πνευματικού Κέντρου-Ακαδημίας, καθώς και στις πλατείες Μαβίλης και Μαδρίτης.

Πλατεία Τρούμαν μετά
Πλατεία Τρούμαν μετά