ΔΙΕΘΝΕΣ
11/09/2020 08:43 EEST | Updated 11/09/2020 08:51 EEST

Η καρδιά του πρώτου δημάρχου βελγικής πόλης βρέθηκε κάτω απο συντριβάνι

Ο αστικός μύθος αποδείχθηκε πραγματικότητα.

Johanna Geron / reuters

Όλοι για χρόνια θεωρούσαν πως πρόκειται για έναν αστικό μύθο. Στη συνέχεια όμως, εκσκαφείς διαπίστωσαν  πως ήταν αλήθεια και η καρδιά του πρώτου δημάρχου του της βελγικής πόλης, Βερβιέ, ήταν πραγματικά θαμμένη κάτω από ένα σιντριβάνι.

Ένα μικρό μεταλλικό κουτί, που περιείχε την καρδιά του Πιέρ Ντέιβιντ, εντοπίστηκε σε ένα γυάλινο δοχείο γεμάτο με οινόπνευμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης στο περίτεχνο σιντριβάνι της πόλης τον περασμένο μήνα.

Ο Μαξίμ Ντιτζέι, δημοτικός σύμβουλος στην Βερβιέ, ανέφερε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, πως κανείς δεν πίστευε πως κάτι τέτοιο συνέβαινε στ′ αλήθεια.

«Σήμερα ο θρύλος δεν είναι πια θρύλος. Είναι πραγματικότητα», είπε.

Johanna Geron / reuters

 

Ο Ντέιβιντ, ο πρώτος δήμαρχος της πόλης μετά την ανεξαρτησία του Βελγίου πέθανε το 1839 μετά την πτώση του από ένα κτίριο.

Οι Αρχές έχτισαν ένα σιντριβάνι προς τιμήν του και με την άδεια της οικογένειάς του, έβαλαν την καρδιά του κάτω από μια πέτρα.

Το κουτί που βρέθηκε το ανθρώπινο όργανο εκτίθεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών και Κεραμικής στην πόλη. Θα επιστραφεί στο σημείο όπου βρίσκονταν μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.

«Δεν ξέρω καμία άλλη περίπτωση άλλου δημάρχου του οποίου η καρδιά να έχει διατηρηθεί σε μνημείο. Πρόκειται για κάτι μοναδικό», δήλωσε η Νάταλι Γουίρς, αναπληρώτρια επιμελήτρια του μουσείου.

Ο Ντέιβιντ διετέλεσε δήμαρχος για πρώτη φορά στην πόλη Verviers από το 1800 έως το 1808, όταν το Βέλγιο ήταν υπό γαλλική κυριαρχία. Η δεύτερη θητεία του ξεκίνησε το 1830, όταν η χώρα έγινε ανεξάρτητη.