ΔΙΕΘΝΕΣ
11/08/2020 16:29 EEST | Updated 11/08/2020 16:35 EEST

ΗΠΑ: Η στιγμή που ο Τραμπ φυγαδεύεται από συνέντευξη Τύπου λόγω πυροβολισμών

Ανδρες των μυστικών υπηρεσιών εξουδετέρωσαν ύποπτο άνδρα έξω από τον Λευκό Οίκο.

ASSOCIATED PRESS

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φυγαδεύτηκε άρον-άρον από μια συνέντευξη Τύπου, αφού οι πράκτορες των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα που φέρεται να ήταν οπλισμένος έξω από τον Λευκό Οίκο.

Το περιστατικό συνέβη ένα τετράγωνο μακριά από το προεδρικό συγκρότημα, όταν ένας αξιωματικός πυροβόλησε τον ύποπτο που έτρεχε «επιθετικά» προς αυτόν.

Στη συνέχεια ένας πράκτορας ασφαλείας πλησίασε στο βήμα καθώς ο Τραμπ μιλούσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και τον απομάκρυνε από το σημείο.

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα για να εξηγήσει ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ένας 51χρονος άνδρας, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, πλησίασε τον αξιωματικό, του είπε ότι έφερε πάνω του όπλα και έλαβε τη «στάση του σκοπευτή», οπότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε στο σώμα.

Η Μυστική Υπηρεσία δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, εάν ο άνδρας ήταν τελικά οπλισμένος. Πρόσθεσε ότι «τόσο ο αξιωματικός όσο και ο ύποπτος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο» και ότι «σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού δεν παραβιάστηκε το συγκρότημα του Λευκού Οίκου».

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS

Αφού ο Τραμπ και το προσωπικό του φυγαδεύτηκαν, οι πόρτες στην αίθουσα ενημέρωσης κλειδώθηκαν με τους δημοσιογράφους μέσα.

Οταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε εννέα λεπτά αργότερα, είπε: «Η επιβολή του νόμου πυροβόλησε κάποιον, φαίνεται να είναι ο ύποπτος». 

Είπε, ακόμη, ότι δεν ήξερε αν το άτομο είχε κακές προθέσεις απέναντί ​​του. «Μπορεί να μην είχε καμία σχέση με εμένα» δήλωσε.

Ενας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Τραμπ εάν ήταν ταραγμένος από το συμβάν. Κι εκείνος του απάντησε: «Φαίνομαι ταραγμένος;».

Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Είναι ατυχές ότι αυτός είναι ο κόσμος, αλλά ο κόσμος ήταν πάντα ένα επικίνδυνο μέρος. Δεν είναι κάτι καινούριο».

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Περιφέρειας της Κολούμπια δήλωσε ότι ένας άνδρας υπέστη σοβαρούς ή και θανάσιμους τραυματισμούς, σύμφωνα με το Associated Press.

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι οι αρχές εξετάζουν εάν το άτομο αυτό έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας.

(με πληροφορίες από BBC)

Sponsored Post