ΔΙΕΘΝΕΣ
11/08/2020 14:06 EEST | Updated 11/08/2020 14:33 EEST

Ε.Ε: Εξαιρετικά ανησυχητικές οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Θορυβημένες οι Βρυξέλλες από τις προκλητικές κινήσεις της Αγκυρας.

Anadolu Agency via Getty Images

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε την Τρίτη ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι «εξαιρετικά ανησυχητικές» και προειδοποίησε για την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αναφορικά με την διαφωνία τους ως προς την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην περιοχή.

«Οι τελευταίες εξελίξεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικές», δήλωσε ο εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο, σε τακτική συνέντευξη Τύπου, και σημείωσε πως «πρέπει να επιλυθεί με διάλογο και όχι με σειρά βημάτων που αυξάνουν την κλιμάκωση και τις εντάσεις».

«Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να επιλύσουμε όλα τα ανοιχτά ζητήματα σύμφωνα με τις αρχές των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και της θετικής δέσμευσης», είπε.

«Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου»

Την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε παράλληλα ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η ΕΕ βρίσκεται με πλήρη αλληλεγγύη στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου και δεν υπάρχει αμφιβολία επ’αυτού» τόνισε ο Πίτερ Στάνο.

(με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ)

Sponsored Post