ΔΙΕΘΝΕΣ
22/03/2021 11:34 EET

ΗΠΑ: Νέα νομοσχέδια για την καταπολέμηση των μονοπωλίων από τεχνολογικούς κολοσσούς

Όπως, η Apple, η Amazon, η Google της Alphabet και το Facebook.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σίσιλιν, που προεδρεύει στην αντιμονοπωλιακή υποεπιτροπή της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, προετοιμάζει την προώθηση δέκα ή περισσότερων νομοσχεδίων με στόχο τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Κυριακή, 21 Μαρτίου, μία πηγή που έχει λάβει γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η υποεπιτροπή, υπό την ηγεσία του Σίσιλιν, δημοσιοποίησε μία αναφορά 449 σελίδων τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, στην οποία και αναφέρονταν λεπτομερώς παραβάσεις σχετικές με την άσκηση επιρροής στην αγορά, από εταιρίες όπως, η Apple, η Amazon, η Google της Alphabet και το Facebook.

H στρατηγική της παραγωγής μιας σειράς μικρότερων νομοσχεδίων έχει ως στόχο τη μετρίαση των αντιδράσεων από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες και τα λόμπι τους, συγκριτικά με το αν ήταν ένα και μόνο νομοσχέδιο, είπε η ίδια πηγή.

Ο Σίσιλιν εργάζεται για την κατάρτιση ενός ξεχωριστού νομοσχεδίου με στόχο ένα σημαντικό νομοθέτημα, που είναι γνωστό ως Άρθρο 230 και προσφέρει προστασία στις τεχνολογικές πλατφόρμες από ποινικές ευθύνες σχετικά με τις αναρτήσεις των χρηστών τους, όπως είπε η ίδια πηγή.

Τα σχόλια του Σίσιλιν αναφέρθηκαν για πρώτη φορά την Κυριακή, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Axios.

Το γραφείο του αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ