ΔΙΕΘΝΕΣ
21/03/2021 15:33 EET | Updated 21/03/2021 15:37 EET

Ολλανδία: Συναυλία-πείραμα για την επιστροφή του κόσμου στα φεστιβάλ

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν ενθουσιασμένοι και ελπίζουν να είναι το ίδιο χαρούμενοι την επόμενη εβδομάδα, όταν θα υποβληθούν σε τεστ.

KOEN VAN WEEL via ANP/AFP via Getty Images

Ενα διαφορετικό μουσικό φεστιβάλ, γεμάτο κόσμο, λαμβάνει χώρα στο Μπιντινγκούιζεν της Ολλανδίας, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε καθολικό lockdown.

Πρόκειται για ένα διήμερο πείραμα, που στόχο έχει να διαπιστώσει εάν υπάρχει ασφαλής τρόπος επιστροφής σε event με μαζική παρουσία του κοινού, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 1.500 άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, τα οποία προηγουμένως προσκόμισαν αρνητικό τεστ Covid για να τους επιτραπεί η είσοδος.

Βέβαια, υποτίθεται ότι όλοι θα φορούσαν μάσκα, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει στις εικόνες που μετέδωσε το BBC.

Παράλληλα, είναι υποχρεωμένοι να φέρουν πάνω τους αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους επιστήμονες στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Οι συμμετέχοντες - «πειραματόζωα», πάντως, δηλώνουν ενθουσιασμένοι και ελπίζουν να είναι το ίδιο χαρούμενοι και την επόμενη εβδομάδα, όταν θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Αν το «πείραμα» πετύχει, τότε ίσως αποτελέσει οδηγό και για άλλες χώρες στην προσπάθεια επιστροφής σε μια - μερική έστω - κανονικότητα.

Πηγή: BBC