ΔΙΕΘΝΕΣ
03/01/2020 12:52 EET | Updated 03/01/2020 12:55 EET

ΗΠΑ: Πολιτικός ζήτησε από τους οδηγούς να μην πίνουν και συνελήφθη μεθυσμένος στο τιμόνι

Δάσκαλε που δίδασκες...

ASSOCIATED PRESS

Ενας Αμερικανός πολιτικός έγραψε ένα άρθρο σε τοπική εφημερίδα, με το οποίο προειδοποιούσε τους πολίτες να μην οδηγούν μεθυσμένοι λίγες μόνο ημέρες πριν συλληφθεί για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο τιμόνι.

Ο Ρεπουμπλικανός Μπράιαν Κολμπ από τη Νέα Υόρκη, προκάλεσε τροχαίο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε γράψει ότι «η τραγωδία μπορεί να απέχει μόνο μια κακή απόφαση μακριά», και ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών».

Ο Κολμπ, 67 ετών, δήλωσε «βαθιά λυπημένος» μετά τη σύλληψή του.

ASSOCIATED PRESS

«Αυτή ήταν μια τρομερή λανθασμένη κίνηση κρίση, μίας και προέτρεψα άλλους να μην το κάνουν, και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γι ’αυτό», είπε. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το τι συνέβη την Τρίτη το βράδυ, πήρα λάθος απόφαση και είναι λυπάμαι βαθιά».

Ο πολιτικός έριξε το κρατικό του αυτοκίνητο σε μια τάφρο στην πόλη Βίκτορ, κοντά στο Ρότσεστερ, και στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει με επιτυχία τα αλκοτέστ στα οποία υπεβλήθη.

Στις 24 Δεκεμβρίου είχε γράψει στη στήλη του, στο πλαίσιο του Εθνικού Μήνα Πρόληψης Οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών στην Αμερική.

Στο άρθρο του, παρότρυνε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ταξί και τις δημόσιες μεταφορές μετά από κατανάλωση αλκοόλ, αντί να οδηγούν.

Πηγή: BBC