Επεισόδια Ρέντη: Αναζητούν τους καθοδηγητές

Για άνδρα που είχε το «γενικό πρόσταγμα» για τη μαζική επίθεση, έκανε λόγο στην ομολογία του ο 18χρονος.
.
.
Eurokinissi

Τον άνδρα που έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 18χρονο και του εξήγησε πώς να την πυροδοτήσει, αλλά και ακόμα τέσσερα άτομα που φαίνεται ότι είχαν καθοδηγητικό ρόλο στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης, κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός των ΜΑΤ, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος υποστήριξε στην ομολογία του πως ένας άγνωστος σε εκείνον, περίπου 35 ετών, ήταν ο άνθρωπος που είχε το «γενικό πρόσταγμα» και ζήτησε από τους υπόλοιπους χούλιγκαν να ξεκινήσουν τη μαζική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, αφού ο ίδιος ρίξει την πρώτη μολότοφ.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους έχουν εικόνα για συνολικά πέντε άτομα, τα οποία μοίρασαν «πολεμοφόδια» στους οπαδούς που βγήκαν από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Αυτά, όμως, φαίνεται πως μετά την επίθεση δεν επέστρεψαν στο γήπεδο αλλά έσπευσαν να διαφύγουν και έτσι δεν ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν μέσα από βίντεο και μαρτυρικές καταθέσεις να ταυτοποιήσουν τα ηγετικά -όπως τα χαρακτηρίζουν- στελέχη και να τα οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Θεωρείται δεδομένο πάντως πως ο ανακριτής κατά την απολογία του 18χρονου αναμένεται να επιμείνει ιδιαίτερα στις ερωτήσεις του για την ταυτότητα του «καθοδηγητή».

«Είναι σοκαρισμένος» λέει ο δικηγόρος του 18χρονου

Ο δικηγόρος του 18χρονου -που οδηγείται σήμερα στον ανακριτή- Απόστολος Λύτρας, είπε στην ΕΡΤ, ότι ο 18χρονος είναι σοκαρισμένος, ζητά πληροφορίες για την υγεία του αστυνομικού, ενώ αποκάλυψε ότι πέσανε προς το μέρος του αστυνομικού δύο φωτοβολίδες.

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

«Ανέφερε ότι ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκανε εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του». Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι η μητέρα του 18χρονου το μόνο που γνώριζε ήταν ότι ο γιος της πηγαίνει στο γήπεδο.

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει» κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Δημοφιλή