ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/11/2018 21:42 EET | Updated 23/11/2018 21:48 EET

Υποψήφιος σε άλλη χώρα ο Βαρουφάκης! Επικεφαλής σε ευρωψηφοδέλτιο

Τον Μάιο θα είναι υποψήφιος στη Γερμανία.

HuffPost Italia

Για μια ακόμα φορά εκπλήσσει με τις κινήσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Μαίου του 2019, αλλά όχι στην Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, όπως είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το δελτίο του Antenna, θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του γερμανικού κόμματος Demokratie in Europa, το οποίο αποτελεί κομμάτι του δικού του κόμματος DiEM25. Μάλιστα, είπε ότι απομένει η απόφαση των Γερμανών συνέδρων ώστε να επικυρωθεί επίσημα η απόφαση.

 Ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι τον τιμά η πρόταση που του έγινε από το γερμανικό κόμμα και συμβολικά θα κατέβει στις ευρωεκλογές ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου

Σχετικά με την πολιτική του παρουσία στα εγχώρια, διευκρίνισε ότι «το ΜεΡΑ25 θα δώσει το ”παρών” και στις εθνικές και στις ευρωβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως θα ηγηθεί των ψηφοδελτίων του κόμματός του στις δικές μας εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, αν εκλεγεί ευρωβουλευτής στη Γερμανία, πώς θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για τις εκλογές στην Ελλάδα; Εκτός και αν σκοπεύει να παραιτηθεί ή αν δεν έχει φιλοδοξία να εκλεγεί.