Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Νέες διαστάσεις και έρευνα για συμμετοχή Κυπρίων στο «πάρτι»

Ανοίγουν στόματα για τα κυκλώματα μαστροπείας - Πώς «ψαρεύουν» τις κοπέλες.
Facebook

Για επιβεβαίωση των πληροφοριών που κάνουν λόγο για διεθνές κύκλωμα με πλοκάμια και στην Κύπρο έκανε λόγο ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, του οποίου ζητήθηκε η εθελοντική συνδρομή από τον συνήγορο της 24χρονης ως προς το σχετικό σκέλος της υπόθεσης του βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Η καταγγελία έγινε στην Αθήνα, διαβιβάστηκε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρήστο Χριστοφίδη, ο οποίος με επιστολή του στον Αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας αναφέρθηκε στην ύπαρξη στην μεγαλόνησο, παρομοίου κυκλώματος με την Ελλάδα και συγκεκριμένα στη συμμετοχή Κυπρίων στο επίμαχο «πάρτι», αλλά και νεαρών γυναικών οι οποίες είχαν έρθει από την Κύπρο.

«Η υπόθεση παίρνει άλλες διαστάσεις» είπε και κάλεσε τις ελληνικές εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές να βιαστούν για να μην τους προλάβουν οι εξελίξεις από την Κύπρο.

Πρόκειται για κύκλωμα το οποίο συνεργάζεται και με το εξωτερικό, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχολίασε τα κυκλώματα μαστροπείας και ναρκωτικών πάνε «χέρι-χέρι».

Χαρακτήρισε, δε, απαράδεκτη την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, όπως και την αποστολή του δείγματος στην Ελβετία σε κέντρο το οποίο διερωτήθηκε αν είναι ιδιωτικό.

«Υπάρχει καθυστέρηση. Πώς θα ανοίξουν τα στόματα εάν τα αντανακλαστικά των αρχών αργούν» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύματα στα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανή εμπλοκή ηχηρών ονομάτων.

Στην έρευνα των κυπριακών αρχών, εξάλλου, που έχει ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα για τη δράση κυκλώματος μαστροπείας και ναρκωτικών με απολήξεις και στην Κύπρο αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου. «Η κυπριακή αστυνομία δεν έχει επίσημη καταγγελία ή άλλα στοιχεία που να εμπλέκουν την Κύπρο, αλλά στη βάση των δημοσιευμάτων έχει ξεκινήσει από χθες έρευνα για εμπλοκή Κύπριου» είπε ο κ. Ανδρέου.

Η έρευνα των κυπριακών αρχών, όπως είπε διεξάγεται προς δύο κατευθύνσεις: από τη μια η επαφή με το πρόσωπο που έχει κάνει τις καταγγελίες από τον οποίο αναμένονται λεπτομέρειες, η δεύτερη με αποστολή στις ελληνικές αρχές μέσω Europol να μας διαβιβάσουν πληροφορίες ή μαρτυρίες για την Κύπρο ή για Κύπριο υπήκοο που είναι εμπλεκόμενος.

«Εχουμε αναφορές και σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα κάποια πρόσωπα στέλνουν κοπέλες στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε μαρτυρίες ή στοιχεία παρά μόνο αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο κ. Ανδρέου και διευκρίνισε ότι «μόνο όταν έχουμε στοιχεία θα επικοινωνήσουμε με πρόσωπα».

Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και θέλουμε να το διερευνήσουμε, είπε σημειώνοντας πως έχουν υπάρξει παρόμοιες υποθέσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται διερεύνηση σε τόσο μεγάλη εμβέλεια που να απλώνεται και στο εξωτερικό.

Πώς «ψαρεύουν» τις κοπέλες

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ψαράδες» που παρασύρουν τα κορίτσια τα οποία εντυπωσιάζονται από τη μεγάλη ζωή, εθίζονται την κοκαΐνη – την οποία χαρακτήρισε «κυρίαρχο παράγοντα» στη Θεσσαλονίκη – που τελικά καταλήγουν στην πορνεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε πως ίσως λόγο κορονοϊού η νύχτα έχει αλλάξει. Συγκεντρώνονται πλέον σε ξενοδοχεία και προσελκύονται νέες, κυρίως φοιτήτριες, ενώ έρχονται πολλοί από Αθήνα για διασκέδαση, όπου δρουν οργανωμένα κυκλώματα. «Πάντα υπάρχει ένα πρόσωπο οικείο που διοργανώνει, τις προσελκύει και μετά τις παραλαμβάνουν άλλοι» είπε.

Σε σχέση με την υπόθεση της 24χρονης είπε πως δεν της πήραν δείγμα αίματος, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εντός 12-18 ωρών, και της πήραν μόνο ούρα. «Τα αποτελέσματα της χρωματογραφίας για τις τοξικολογικές βγαίνουν σε μια εβδομάδα, γιατί αργούν;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως ο βιασμός έχει αλλάξει και πρέπει να γίνονται οι κινήσεις των αρχών άμεσα.

Πηγή: ΕΡΤ