Υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια για ανάπτυξη μαρινών

Οι προτάσεις από φορείς διαχείρισης τουριστικών λιμένων είναι συνολικού ύψους 184.588.025,30 ευρώ.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Έπειτα από την παράταση που έδωσε το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του έργου «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη», συνολικής δημόσιας δαπάνης 139.090.800,00 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατατέθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια.

Οι φορείς διαχείρισης τουριστικών λιμένων (μαρινών, καταφυγίων και αγκυροβολίων) κατέθεσαν προτάσεις συνολικού ύψους 184.588.025,30 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση από το Υπουργείο Τουρισμού των επενδυτικών σχεδίων και θα γίνει σύντομα η ένταξη όσων εγκριθούν στο πρόγραμμα.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι υλοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του.

Στόχος του Υπουργείου, υπογράμμισε είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού και η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, προωθώντας τη χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες θέσεις διεθνώς.

Δημοφιλή