Εργατική Πρωτομαγιά: Πορείες, συγκεντρώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Καλέσματα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων. Πέντε προσυγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, πορείες σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις
NurPhoto via Getty Images
Πρωτομαγιά 2022, Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου)
Πρωτομαγιά 2022, Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου)
Eurokinissi

Με συγκεντρώσεις και πορείες, συνδικάτα και σωματεία τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στο Σύνταγμα.

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

 • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
 • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.
 • Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.
 • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Σωματεία Υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής Διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών της Αθήνας.

Στις 10.30 στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας συγκεντρώνηθηκαν οι διανομείς στον επισιτιστικό κλάδο και στις ταχυμεταφορές.

Θεσσαλονίκη

Μπαράζ συγκεντρώσεων και στη Θεσσαλονίκη για να Εργατική Πρωτομαγιά.

Ομοσπονδίες και συνδικάτα έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία ενώ στην πόλη πραγματοποιούνται τρεις συγκεντρώσεις: Στις 10:00, άτομα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν ραντεβού στην Καμάρα. Στις 10:30, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και στις 11:00, μέλη του ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω διεξαγωγής εορταστικών εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 08.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06.00 ώρα, μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς ως εξής:

 • Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
 • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
 • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
 • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
 • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
 • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
 • Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες τα χρονικά διαστήματα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δύναται να παραταθούν ή μειωθούν πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοστούν. Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δημοφιλή