Σκωτία: Ιδιωτικό νησί πωλείται σε τιμή σπιτιού αλλά υπάρχει «παγίδα»

Στα ψιλά γράμματα κρύβεται η αλήθεια.
Galbraith Group

Αν πάντα ονειρευόσασταν να εγκατασταθείτε μόνιμα ή έστω να κάνετε τις διακοπές σας σε ένα μικροσκοπικό, ιδιωτικό νησί, με γαλαζοπράσινα νερά και μαγευτικές παραλίες, ίσως αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής σας. Το γραφικό νησί Μπαρλόκο, στη Σκωτία, βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Φλιτ και Φλιτ Μπέι, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της Γλασκώβης και διατίθεται προς πώληση.

Μια προσφορά μεγαλύτερη των 168.000 ευρώ αρκεί, προκειμένου αποκτήσει κανείς το νησί που «βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία με την πιο εξαίσια θέα».

Το ερημικό νησί έκτασης 25 στρεμμάτων είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος. Επιπλέον, το Μπαρλόκο δεν έχει καθόλου σπίτια, ενώ μια όμορφη λιμνούλα υπάρχει για να παρέχει νερό στην άγρια ζωή του νησιού.

Ωστόσο το πράγμα θέλει σκέψη, καθώς το νησί ανήκει στις προστατευόμενες ζώνες φυσικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος της Μεγάλης Βρετανίας και ως εκ τούτου, δεν μπορεί κάποιος να χτίσει εκεί. Από την άλλη πλευρά, κάτι το οποίο καθιστά σαφές η εταιρεία, είναι το γεγονός ότι στο νησί, δεν υπάρχει ούτε δίκτυο ύδρευσης, αλλά ούτε και ηλεκτρικό ρεύμα.

(Με πληροφορίες από NPR)