Εξιχνιάστηκε η κλοπή των διαβατηρίων - Συνέλαβαν 54χρονο

Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο της κάθε βαλίτσας.
Eurokinissi

Στη σύλληψη ενός 54χρονου προχώρησαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, καθώς από την έρευνά τους προέκυψε πως ο μαζί με δύο αλλοδαπούς συνεργούς του κρύβονται πίσω από την κλοπή 81 καινούργιων διαβατηρίων το πρωινό της 15ης Μαΐου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 54χρονος ήταν εκείνος, που άρπαξε τις δύο βαλίτσες με τα διαβαθμισμένα ταξιδιωτικά έγγραφα από το αυτοκίνητο τής εταιρείας ταχυμεταφορών, την ώρα που η υπάλληλος έκανε μία στάση, και στη συνέχεια πήγε σε ένα καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα και εκεί τα πούλησε.

Ο ίδιος απολογούμενος στους αστυνομικούς δήλωσε πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο της κάθε βαλίτσας, αλλά έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη κατά περίπτωση για κλοπές, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Κατά τις έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα, τα οποία φορούσε την ημέρα της κλοπής, ένα αεροβόλο πιστόλι και πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας.Ο 54χρονος χαρακτηρίζεται υπήκοος Μαρόκου, αν και στη χώρα μας έχει σημανθεί και ως υπήκοος Ιταλίας, Λιβάνου και Ιράκ. Ο ένας συνεργός του είναι υπήκοος Συρίας και ο δεύτερος άγνωστης υπηκοότητας.