ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/03/2020 23:02 EET | Updated 12/03/2020 23:09 EET

Εξιχνιάστηκε ο μυστηριώδης εμπρησμός του ξενοδοχείου Αthenaeum Palace

Συνελήφθησαν δύο άντρες πακιστανικής καταγωγής ενώ κατηγορούνται δύο Έλληνες, ένας άντρας και μία γυναίκα, ως τα πρόσωπα που έδωσαν την εντολή.

EUROKINISSI

Τρεις μήνες μετά τον εμπρησμό του κεντρικού ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, Αthenaeum Palace, η Αστυνομία εξιχνίασε τη μυστηριώδη υπόθεση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άντρες πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι έβαλαν τη φωτιά με τη χρήση μπιτονιών με βενζίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες εργάζονταν στο ξενοδοχείο. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον αρμόδιο Ανακριτή. Επίσης, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο Έλληνες, ένας άντρας και μία γυναίκα, ως τα πρόσωπα που έδωσαν την εντολή στους δύο αλλοδαπούς να βάλουν τη φωτιά.

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση που νοίκιαζε το κτίριο της Συγγρού βρισκόταν σε διαμάχη με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Η διαφορά τους σχετίζονταν με τη μη καταβολή ενοικίων. Έτσι, την ημέρα του εμπρησμού δικαστικοί επιμελητές μετέβησαν στο ξενοδοχείο της Συγγρού, με σκοπό να «σφραγίσουν» το ξενοδοχείο.

Την ώρα που οι δικαστικοί επιμελητές βρίσκονταν στο λόμπι του ξενοδοχείου, ξέσπασε η φωτιά στον 1ο όροφο, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ένταση ανάμεσα στους επιμελητές και τους ανθρώπους του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι παρότι η ξενοδοχειακή επιχείρηση εμφανιζόταν να χρωστάει ενοίκια στον ιδιοκτήτη του κτιρίου, όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της επιχείρησης ήταν πληρωμένες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το προσωπικό πληρωνόταν στην ώρα του. Τα μπιτόνια με τα οποία οι άγνωστοι έβαλαν τη φωτιά μεταφέρθηκαν στον 1ο και στον 2ο όροφο, τυλιγμένα με στουπιά. Τα δωμάτια στα οποία βρέθηκαν ήταν άδεια.

Τρία άτομα με σοβαρά αναπνευστικά

Οι φλόγες ήταν περιορισμένης έκτασης. Όχι όμως και οι καπνοί, οι οποίοι ήταν έντονοι και πυκνοί λόγω των πολλών πλαστικών υλικών του ξενοδοχείου. Οι καπνοί ανέβαιναν προς τα πάνω, κυρίως μέσω του κλιμακοστασίου. Το γεγονός ότι τα περισσότερα παράθυρα ήταν κλειστά είχε ως αποτέλεσμα ο καπνός να φτάσει μέχρι τον 6ο όροφο και να αρχίσει να βγαίνει έξω από ανοιχτά παράθυρα που υπήρχαν εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί πίστεψαν αρχικά ότι η φωτιά προκλήθηκε στον 6ο όροφο. Τα άτομα που εγκλωβίστηκαν ήταν από τον 1ο όροφο και πάνω, ακριβώς λόγω της ανόδου των πυκνών καπνών.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική 20 άτομα. Από αυτά τα τρία, δύο γυναίκες και ένας άντρας, διακομίστηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι γυναίκες έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο άντρας έχει αναπνευστικά προβλήματα και κάταγμα στο πόδι.