ΔΙΕΘΝΕΣ
02/05/2021 07:59 EEST

Σοκ με φάρμα στην Βρετανία - Σκοτώνουν χοίρους με σφυριές στο κεφάλι

«Είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο μια σφαίρα».

Ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει στην Σκωτία όταν βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο εργαζόμενοι σε φάρμα σκοτώνουν χοίρους, που προορίζονται για μεγάλες αλυσσίδες σούπερ μάρκετ καθώς και εστιατόρια, με σφυριές στο κεφάλι.

Μάλιστα η Tesco, διέκοψε άμεσα κάθε συνεργασία μαζί της ενώ η Lidl, αναστέλλει μέχρι νεωτέρας τις παραγγελίες της.

Στο εικόνες που καταγράφηκαν κρυφά, διακρίνουμε τους εργαζόμενους είτε να χρησιμοποιούν σφυριά για να σκοτώσουν χοίρους που δεν αναντποκρίνονται στα στάνταρντ της αγοράς, λόγω βάρους ή υγείας, είτε να τους χτυπάνε με μένος στους τοίχους.

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι το σχόλιο ενός εκ των εργαζομένων, ότι, «Είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο μια σφαίρα», ενώ σε κάποια άλλη στιγμή πατάει τον λαιμό του ήδη τραυματισμένου χοίρου, προκειμένουν να του δώσει το «χαριστικό χτύπημα».

Σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, Animal Equality, η φάρμα στην κομητεία του Αμπερντίν, P&G Sleigh Pig Unit, κατηγορείται για σωρεία παραβιάσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης κακοποίηση στις χοιρομάνες με επανειλημμένες τεχνητές γονιμοποίησεις, με αποτέλεσμα να έχουν σχιστεί τα γεννητικά τους όργανα, με την μήτρα σε κάποιες περιπτώσεις, να εξέχει του σώματος.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι έκαναν εξαγωγή δοντιών χωρίς αναισθητικό. Όσον αφορά τους κανόνες υγειινής στους χώρους διαβίωσης, ανύπαρκτοι, αφού είναι γεμάτοι ούρα και περριτώματα.

Η φάρμα P&G Sleigh Pig Unit, διαγράφηκε από τα μητρώα των κτηνοτρόφων της Σκωτίας, ενώ ανακοινώσεις εις βάρος της εξέδωσαν οργανώσεις όπως η National Pig Association αλλά και οι αλυσσίδες σούπερ μάρκετ, Lidl και Tesco.

 

Πηγή: Independent