Κάννες: Εκτός φεστιβάλ οι ταινίες σε παραγωγή Netflix

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - οι διαπραγματεύσεις των διευθυντών και η λύση που δεν υπάρχει.
Lucy Nicholson / Reuters

Το «Netflix» και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να βρουν μια λύση για τη συμμετοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming στην Κρουαζέτ. Σύμφωνα με το Variety, οι ταινίες σε παραγωγή Netflix θα βρίσκονται εκτός φεστιβάλ - διαγωνιστικού ή μη τμήματος - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι συζητήσεις των διευθυντών της πλατφόρμας Τεντ Σαράντος και Σκοτ Στάμπερ και του διευθυντή του φεστιβάλ Θιέρι Φρεμό, πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό επίπεδο, σύμφωνα με επίσημη πηγή. Η πρόσφατη συνάντησή τους στο Λος Άντζελες αποτέλεσε μια από τις πολλές που έγιναν πριν το Φεστιβάλ των Καννών 2018 και την απόφαση μη προβολής ταινιών του Netflix, γεγονός που οδήγησε την πλατφόρμα να στείλει το «Roma» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας όπου κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα.

Και όχι μόνο απέτυχαν οι Κάννες να βρουν μια συμβιβαστική λύση ώστε να επιστρέψει το Netflix στο φεστιβάλ, αλλά καμία από τις ταινίες του δεν είναι ολοκληρωμένη και έτοιμη για μια πρεμιέρα τον Μάιο.

Ανάμεσα στις ταινίες που αναμένονταν να προβληθούν στη Γαλλία ήταν το δράμα «The Irishman» που επανενώνει τους Μάρτιν Σκορτσέζε,Ρόμπερτ ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσκι. Επιπλέον οι ταινίες «The Laundromat» του Στήβεν Σοντερμπεργκ με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ και το δράμα «The King» με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ, θα έκαναν πρεμιέρα στην Κρουαζέτ αλλά η παραγωγή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η απόφαση του Φεστιβάλ των Καννών έρχεται στην απαρχή της καμπάνιας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος είναι κατά της δημιουργίας ταινιών για τις πλατφόρμες streaming και πιέζει τους κινηματογραφιστές να γυρίζουν ταινίες αποκλειστικά για τη μεγάλη οθόνη. Ο Σπίλμπεργκ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Σαράντος για περαιτέρω συζητήσεις επί του θέματος.

Το Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαίου.

Πηγή: Variety

Δημοφιλή