ΔΙΕΘΝΕΣ
14/07/2019 09:53 EEST | Updated 14/07/2019 10:16 EEST

Φιλελεύθερος: Υποψίες στην ΕΕ για επιτυχή γεώτρηση του «Φατίχ» στην κυπριακή ΑΟΖ

Επιφυλάξεις από τη Λευκωσία.

ASSOCIATED PRESS

Για υποψίες στην ΕΕ περί επιτυχούς γεώτρησης του τουρκικού γεωτρυπάνου «Φατίχ» στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου διεξάγει παράνομες έρευνες, κάνει λόγο δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, «σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από έγκυρη κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες, γίνεται λόγος για “επιτυχή γεώτρηση” του γεωτρύπανου “Φατίχ” που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στα ανοιχτά της Πάφου και παραπομπή σε κοίτασμα που φέρεται να φτάνει τα 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Για την όλη εικόνα εκφράζονται επιφυλάξεις με τη Λευκωσία να μην επιβεβαιώνει τις “βάσιμες υποψίες” υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιτυχή γεώτρηση του “Φατίχ” στη βάση ενημέρωσης που έχουν οι κυπριακές αρχές από τρίτες χώρες».

Σημειώνεται πως, σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους αναφορές και πληροφορίες πρέπει να λαμβάνονται με επιφύλαξη, δεδομένων των προκλήσεων, πρακτικών και προπαγάνδας της Άγκυρας, ειδικά εν μέσω μιας περιόδου εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο και πιέσεων από τις ΗΠΑ για το θέμα της αγοράς των S-400.