Φιλοξενία και σίτιση για τα εκατοντάδες ζώα της Αττικής που επλήγησαν από τη φωτιά

Δράσεις τις Περιφέρειας Αττικής και αναζήτηση προσφορών από ιδιώτες.
Σκύλος στα καμμέα της Σιιπιάδας Εύβοιας, 5 Αυγούστου 2021.
Σκύλος στα καμμέα της Σιιπιάδας Εύβοιας, 5 Αυγούστου 2021.
NurPhoto via Getty Images

Σειρά δράσεων για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο στέγασης και σίτισης πυρόπληκτων ζώων ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής με την αναζήτηση και εξασφάλιση των ανάλογων προσφορών.

Συγκεκριμένα, για την προσωρινή φιλοξενία 300 θέσεων διατέθηκε το πρώην λατομείο του Δήμου Γαλατσίου, ενώ με ενέργειες της Περιφέρειας εξασφαλίστηκε χορηγία τροφής, η οποία πλησιάζει τους 3 τόνους.

Η προσφορά έγινε από την εταιρία Pet City Group και παραδόθηκε ήδη στους αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Αθ. Αυγερινό και Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη. Παράλληλα, οι κτηνίατροι της κλινικής που διαθέτει η εταιρεία στη Γλυφάδα είναι έτοιμοι να περιθάλψουν οποιοδήποτε ζώο χρειάζεται φροντίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι φιλοζωικές οργανώσεις των περιοχών που επλήγησαν ή και ιδιώτες που περιθάλπουν ή φιλοξενούν πυρόπληκτα ζώα και έχουν ανάγκη, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία των αντιπεριφερειαρχών. Στον ΒΤ στο τηλ 2132100600, email: ant.bta@patt.gov.gr. και Αν. Αττικής τηλ 213 2005123-4 και email: ant.anatolikis@patt.gov.gr.

«Οι προσφορές ιδιωτών και εταιρειών είναι ιδιαίτερα σημαντικές και συμβάλλουν καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν», επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης και προσθέτει: «Από την πρώτη στιγμή παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, έτοιμοι να συνδράμουμε σε όλα τα επίπεδα. Η καταστροφική πυρκαγιά δημιούργησε την ανάγκη βοήθειας σε έναν μεγάλο αριθμό πυρόπληκτων ζώων. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη αυτή, αναλάβαμε πρωτοβουλία δράσης υποστήριξής τους».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή