Φλόριντα: Πέταξαν σκύλο από γέφυρα μέσα σε κάδο

Ενώ σε κοντινή απόσταση υπήρχε καταφύγιο ζώων.
Facebook/Orange County Animal Services

Νεαρός σκύλος επέζησε από θαύμα και μάλιστα χωρίς να τραυματιστεί, μετά από πτώση από μια γέφυρα, ύψους πέντε μέτρων, καθώς ο οδηγός κινούμενου αυτοκινήτου πέταξε έναν πλαστικό κάδο, μέσα στον οποίο βρισκόταν το ζωντανό.

Η αστυνομία από την κομητεία Όραντζ της Φλόριντα έλαβε κλήση από έναν αυτόπτη μάρτυρα που έβγαζε βόλτα τον σκύλο του, όταν είδε κάποιον να πετάει τον πλαστικό κάδο πάνω από τη γέφυρα.

Οι αρχές σκαρφάλωσαν και αναζητούσαν τον σκύλο για μισή ώρα, ενώ εκείνος είχε προσγειωθεί κοντά στη γέφυρα.

«Η αξιωματικός μας μαζί με τον αναπληρωτή χρειάστηκε να διακινδυνεύσουν να τραυματιστούν για να κατέβουν στο απότομο ανάχωμα. Ωστόσο κατάφεραν να βγάλουν τη γλυκιά Ντέζι έξω με ασφάλεια. Είμαστε ευγνώμονες για το θάρρος τους και τη γρήγορη ανταπόκρισή τους», ανέφερε ανάρτηση στο Facebook.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν την σκυλίτσα να κοιτάζει από ψηλά το σημείο που προσγειώθηκε και στη συνέχεια την αξιωματικό της υπηρεσίας διάσωσης ζώων να την χαϊδεύει.

.
.
Facebook/Orange County Animal Services

Το τετράχρονο σκυλί, το οποίο ονομάστηκε Ντέζι από τις τοπικές αρχές, διασώθηκε και παρελήφθη για φροντίδα από τους υπαλλήλους του νομού. Οι αρχές ακόμα απορούν για την αιτία πίσω από το βίαιο έγκλημα, δεδομένου ότι η τοποθεσία όπου πετάχτηκε η Ντέζι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το καταφύγιο. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διασώστες που θα ήταν πρόθυμοι να πάρουν έναν γλυκό και ευγενικό σκύλο για υιοθεσία.

«Δεν θα καταλάβουμε ποτέ γιατί οι άνθρωποι προκαλούν τόσο σκληρά τραύματα στα ζώα, αλλά νιώθουμε τυχεροί που οι κάτοικοι καταγγέλουν τέτοια περιστατικά».

Πηγή: theguardian.com